Kastamonu yatırım promosyon çalışmaları başladı

Kastamonu'da potansiyel sektörlere yönelik yatırım ortamı promosyon çalışmaları yürüten Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) sektörel yatırımcılara destek sağlayan kurum ve kuruluş temsilcileri ile birlikte yatırım ortamını masaya yatırdı.

  • 380
Kastamonu yatırım promosyon çalışmaları başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz başkanlığındaki yatırım ortamı promosyon toplantısı KUZKA toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuz Fındıkoğlu, Ticaret Borsası Başkanı Sedat İşeri, KUZKA Genel Sekreter Vekili Dr. Serkan Genç, Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı ve KUSİ Temsilcisi Prof. Dr. Saim Ateş ve KOSGEB, İŞKUR, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, TKDK, TÜİK, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Kastamonu Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve İŞGEM temsilcileri katıldı.

Yatırım promosyon çalışmalarının yapılacağı yurt içi ve yurt dışı bölgeler, sektörler ve ürün çeşitleri, mecralar, yatırım promosyon araçları ve yatırım promosyon faaliyetleri gündem maddeleri ile toplanan ilgili kurum temsilcileri Kastamonu’ya yönelik yatırımların artırılmasını sağlayacak çalışmaların detaylarını görüştü.

Promosyon çalışmaları belirli sektörler üzerinden yapılacak

Toplantının açılış kısmında katılımcılara yatırım promosyon toplantısı hakkında bilgilendirme yapan KUZKA Genel Sekreter Vekili Dr. Serkan Genç, toplantıyı düzenlemekteki amaçlarının Kastamonu’da yatırım yapılabilecek 10-15 tane potansiyel sektörü belirlemek, bunlara ilişkin detaylı fizibilitelerini çalışmak ve yatırımcılara yönelik promosyon materyallerini oluşturmak olduğunu açıkladı.

Kastamonu’da özel sektör ve kamu tarafından yapılacak yeni yatırımları artırmak amacıyla yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik çalışmaların Ajans tarafından yürütüldüğünü de belirten Dr. Genç, “Bu çalışma yöntemiyle çeşitli organizasyonlar üzerinden yıl içinde ulaşabildiğimiz kadarıyla işadamlarına Kastamonu yatırım ortamını tanıtmak istiyoruz. Hazırlayacağımız tanıtım materyalleri ile belirlenen sektörler üzerinden yatırımcıya ayrıntılı yatırım bilgileri sunmayı amaçlıyoruz. Yıl içinde 30-40 yatırımcıya ulaşmayı planlıyoruz. Bunu da İstanbul, İzmit ve Ankara gibi illerde bulunan Kastamonulu yatırımcılar üzerinden yapmak istiyoruz. Bu yatırımcılardan bir kısmını yatırıma ikna edebilsek bile bu bizim için önemli bir başarı olacaktır. Yerelde ise bu çalışmaları destekleyici ilgili paydaşların yer alacağı mutat toplantılar ile yatırımcıları bilgilendirici faaliyetler gerçekleştirmeyi planlıyoruz” dedi.

Yüksek potansiyele sahip ürünlerin yatırıma dönüştürülmesi gerekiyor

Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz başkanlığındaki toplantıya katılan ilgili kurum temsilcileri hazırlanan iletişim planı kapsamında gerçekleştirilecek promosyon çalışmalarını ve çalışmalarında kullanılacak tanıtım materyallerinin detaylarını ele aldı.

Kastamonu’da yatırım potansiyeli bulunan sektörlere dikkat çeken Vali Karadeniz, şehrin kalkınmasına daha fazla katkı sağlamak üzere yüksek potansiyeli bulunan endemik bitki türleri, kestane ve kenevir gibi ürünlerin ekonomiye kazandırılması ve yatırıma dönüştürülmesi gerektiğini söyledi.

Toplantı daha sonra Kastamonu yatırım promosyon çalışmaları kapsamında hazırlanan iletişim planı ile tanıtım katalog çalışması sunumunun gerçekleştirilmesi ve ilgili kurum temsilcilerinin yatırım promosyon çalışmalarına ilişkin düşüncelerinin alınması ile sona erdi.