Kastamonu'da 380 Kişi Organ Bağışında Bulundu

Kastamonu İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Öztürk, Kastamonu'da 380 kişinin organ bağışında bulunduğunu söyledi.

  • 384
Kastamonu'da 380 Kişi Organ Bağışında Bulundu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

3-9 Kasım Organ Bağış Haftası dolayısıyla Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü, bir alışveriş merkezinde organ bağış standı kurdu.

Bu standı ziyaret eden Kastamonu İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Öztürk, tedavisi sadece organ ve doku nakliyle mümkün olan hastalıkların tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de önemli sağlık sorunlarından birini teşkil ettiğini belirtti.

3-9 Kasım tarihleri arasında Organ Bağışı Haftası olarak kutlandığını hatırlatan Dr. Öztürk, “Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü olarak ta farkındalık oluşturabilmek için vatandaşların yoğun olarak kullandığı yerlere stant açıp tanıtım yapıyoruz. Bu stantlarımızı hafta boyunca ilimizin çeşitli yerlerine açacağız. Amacımız, halkımızın organ bağışına olan talebini ve organ bağışına olan bakış açısını değiştirmek. Bu sayede organ bağış sayısını arttırmayı hedefliyoruz. Ülkemizde bir stadyumu dolduracak kadar insan, organ bağışı için sırada bekliyor. Organ bağışı, görevi yapamayacak kadar hasta olan hatta vücuda zarar veren tüm organların yenisiyle değiştirilmesidir. Bu nakiller, beyin ölümü gerçekleşmiş kişilerden veya sağlam olanlardan yapılabilmektedir. Dinimiz açısından organ bağışının hiçbir sakıncası yoktur. Ben, hafta dolayısıyla ilimizdeki tüm vatandaşlarımızı standımıza gelerek hem bilgi almalarını hem de organ bağışında bulunmaları çağrısında bulunuyorum. Her organ, kurtarılan bir can anlamına gelmektedir” dedi.

Öztürk, ayrıca Kastamonu’da 380 kişinin organ bağışında bulunduğunu söyledi.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)