Kastamonu'da Demirel'in şapkasına ziyaretler sürüyor

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in Kastamonu'da sergilenen efsane fötr şapkasına vatandaşların ilgisi giderek artıyor.

  • 877
Kastamonu'da Demirel'in şapkasına ziyaretler sürüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 23 Ağustos 1925 tarihinde Kastamonu’ya gelerek Şapka ve Kıyafet İnkılabı’nı ilan ettiği Kastamonu’da bulunan Türkiye’nin ilk şapka müzesi, birçok ünlünün şapkalarının sergilenmesiyle dikkatleri üzerine çekiyor.

Geçtiğimiz gün hayatını kaybeden 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in efsane haline gelen fötr şapkası da, Kastamonu Şapka Müzesi’nde sergileniyor.

Şapka Müzesinde, Atatürk’ün giydiği şapkalar, tanınmış simaların giydiği bay ve bayan şapkalarının yanı sıra vefat eden 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in şapkası ve hemen yanında da merhum eski Başbakanlardan Bülent Ecevit’in şapkası da bulunuyor.

Mimar Vedat Tek Kültür ve Sanat Merkezi Sorumlusu İlknur Aynan, Kastamonu Şapka Müzesi’nin Türkiye’nin ilk ve tek şapka müzesi olduğunu belirterek, “9. Cumhurbaşkanımız Merhum Süleyman Demirel’in şapkası bizim müzemizde bulunuyor. Kendisi vefat etti yalnız şapkasıyla, adıyla müzemizde yaşayacak.

Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel vefat ettiğinden beri şapkasına inanılmaz bir ilgi var. Herkes bu şapkayı görmek istiyor. Biz de Rahmetli Başbakanlarımızdan Bülent Ecevit ile Süleyman Demirel’in şapkalarını yan yana koyduk” dedi.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Delirel, şapkasını ilk olarak Bozkurt ilçesinde Adalet ve Doğru Yıl Partilerinin ilçe yöneticisi Mustafa Haluk Nugay’a hediye ettiğini ifade eden Aynan, “Biz, Süleyman Demirel’in şapkasını müzemize kazandırmak için bir süredir çalışmalar yapıyorduk. Bu sırada hayatını kaybeden Mustafa Haluk Nugay’ın kardeşi Meral Nugay ile tanıştık. Meral Nugay da, Süleyman Demirel tarafından abisine hediye edilen şapkayı müzemize hediye etti. Şapka, Süleyman Demirel’in gerçek şapkasıdır ve içerisinde ıslak imzası bulunmaktadır. Biz de bu şapkaya sahip çıkıyoruz” diye konuştu.