Kastamonu'da FETÖ sanıklarına hapis cezası!

Kastamonu'da, "terör örgütü üyesi oldukları" iddiasıyla yargılanan 11 sanıktan 8'i, 13 yıl 6 ay ile 1 yıl 6 ay 22 gün arasında değişen hapis cezasına çarptırıldı.

  • 647
Kastamonu'da FETÖ sanıklarına hapis cezası!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik dava kapsamında yargılanan 11 sanıktan 8'ine hapis cezası verildi.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "terör örgütü üyesi oldukları" iddiasıyla tutuklu yargılanan Hasan B. ve Köksal A. ile tutuksuz sanıklar Resul B., Nuh A., Veysel Ç., Hasan Ç. ve Abubekir A. katıldı.

Tutuksuz sanıklar Mehmet Ali T., Cengiz K, Süleyman Ö. ve İbrahim Saffet K. ise duruşmada yer almadı.

Hasan B., duruşmada yaptığı savunmada, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullanmadığını iddia ederek, örgütle herhangi bir bağının bulunmadığını savundu.

Hasan B., "astsubay ve uzmanlardan sorumlu kişi" olduğu yönündeki iddiaların da doğru olmadığını öne sürerek, beraat talebinde bulundu.

Diğer sanıklar da haklarındaki suçlamaları reddederek, beraatlerini istedi.

Mahkeme heyeti, örgütün sözde "askeri imamı" olduğu iddia edilen Hasan B.'ye 13 yıl 6 ay, Resul B. ve Köksal A.'ya 7 yıl 6'şar ay, Hasan Ç.'ye 4 yıl 4 ay 15 gün, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanan Mehmet Ali T., Nuh A., Veysel Ç. ve Abubekir A.'ya ise 1 yıl 6 ay 22'şer gün hapis cezası verdi.

Heyet, sanıklar Süleyman Ö, Cengiz K. ve İbrahim Saffet K'nin ise dosyalarının ayrılmasına hükmetti.