Kastamonu'da Kivi Hasadı

Kastamonu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından İnebolu ilçesine bağlı Evrenye köyünde kivi hasadı programı düzenlendi.

  • 727
Kastamonu'da Kivi Hasadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Düzenlenen programa, Vali Şehmus Günaydın, Milletvekilleri Hakkı Köylü, Metin Çelik ve Murat Demir, Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy, İl Emniyet Müdürü Mustafa Yoldan, Defterdar Ali Ateş, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Vali Şehmus Günaydın; tüm ilçe ve köylerde çiftçiye her türlü desteği verdiklerini ve vermeye de devam edeceklerini, Kastamonu’da son 1,5 yılda 200 bin ceviz fidanı dağıttıklarını belirtti.

Günaydın, Türkiye’nin tükettiği cevizi üretemediğini ifade ederek; "10 yıl içerisinde bu ceviz fidanlarını 1 milyona çıkarttığımız zaman bunun Kastamonu ekonomisine getirisi yılda 100 milyon dolar olacak” dedi.


Kastamonu milletvekili Hakkı Köylü; hükümetin sağladığı desteklerle Türkiye’de tarımın önemli gelişmeler kaydettiğini, bu desteklerin süreceğini belirtti.

Köylü; “Bugün Türkiye tarım gelirleri açısından dünyada ilk 7 ülke arasındadır, Avrupa’da da birinci sıradadır.” diye konuştu.

Tarım İl Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Kastamonu’da 227 dekar alanda 154 ton kivi üretimi yapılmış ve  İl Özel İdare bütçesinden kivi üreticilerine 140 bin liralık hibe desteği sağlanmış olup, 2015 yılında da İnebolu ilçesi Yunus köyünde 20 bin liralık bütçeyle 3 dekar alanda kapama kivi bahçesi kurulumuna ilişkin çalışmalar devam etmektedir.


Programın devamında, Vali Günaydın ve beraberindekilerin katılımıyla kivi bahçesinde ilk hasat gerçekleştirildi.