Kastamonu'da Öğretmenler Günü Kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında Kastamonu'da tören düzenlendi.

  • 734
Kastamonu'da Öğretmenler Günü Kutlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Meydanında Şehit Şerife Bacı ve Atatürk Anıtına çelenklerin sunumuyla başlayan tören, Halk Eğitim Merkezinde devam etti. Törende konuşan Kastamonu Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu, “Türk öğretmeninin toplumdaki yerini ve önemini belirtmek, saygınlığını artırmak, öğretmenler arasında sevgi ve dayanışma bağlarını kuvvetlendirmek, emekli öğretmenlerimizin unutulmadıklarını göstermek, hakkın rahmetine kavuşan öğretmenlerimizi yad etmek ve mesleğe yeni başlayan öğretmenlerimize de mesleklerinin yüceliği bilincini uyandırmak amacıyla, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün millet mektepleri başöğretmenliğini kabul ettiği 24 Kasım günü, 1981 yılından bu yana Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır” dedi.

Öğretmenliğin, insanlık tarihinin maddi bir ölçütü olmayan ölümsüz mesleği olduğunu söyleyen Bahçacıoğlu, “Her işi bilen, her işi yapan, bilgi deposu ve ayaklı kütüphane olmak yerine; bilgi kaynaklarını öğreten yönlendiren, değerlendirme alışkanlığı kazandıran bir kişidir, öğretmendir. Öğretmenlik mesleği, her şeyden önce bir ideal, gaye ve bir hizmet mesleğidir. Toprak altına atılan bir tohumun, onlarca tohum verebilmesi için kendisini feda etmesi gibi, bir öğretmen de hayatını bu anlamlı ve şerefli meslek uğruna adayandır” diye konuştu.

Onurlu bir mesleği icra eden sizlerle aynı camianın çatısı altında olmaktan gurur duyduğunu anlatan Bahçacıoğlu, “Öğretmenlik, bedeli hiçbir maddiyatla ölçülmeyecek kadar saygın, hayatın her anında ve son nefesine kadar fedakarlık gerektiren bir meslektir. Sorumluluğu ağır olsa da eşsiz bir gurur vesilesidir. Hazreti Ali’nin “Bana bir harf öğretenin kölesi olurum” sözü, nice sultanların kendilerini eğitenler karşısında eğilip hürmet göstermesi öğretmenliğin ne denli kutsal bir vazife olduğunu bize göstermektedir” şeklinde konuştu.

Öğretmenlerin, bu ülkenin geleceğini elinde tutan güzide insanlar olduğunu ifade eden Bahçacıoğlu, “Geçmişi yarına taşıyacak gençlerin rehberi, geleceğin teminatının temelini atarsınız. Bu bağlamda milli, manevi ve ahlaki değerlerimizi ilmek ilmek işlediğiniz öğrencilerimizin, sizlerin rehberliğinde geleceğe güvenle yürüyor olması, bu milletin istikbali için bizlere güven vermektedir” ifadelerini kullandı.

Göreve yeni başlayan öğretmenler adına konuşan Nazmiye Balta ise, öğretmenlerin dost olduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Öğretmenlik mesleği, her şeyden önce bir ideal, gaye ve hizmet mesleğidir. Toprağa ekilen bir tohumu, nasıl meyve verebilmesi için kendisini feda ettiği gibi, öğretmenlikte fedakarlık isteyen bir meslektir. Çünkü iyi yetişen bir insan, adaletli ve huzurlu bir toplum geleceği demektir”

Emekli olan öğretmenler adına konuşan Candaroğulları İlkokulu’ndan emekli sınıf öğretmeni İslam Bezcioğlu da, şunları kaydetti: “Meslek hayatım boyunca, bilimsel çalışmaları açık, özgür düşüncelere saygılı, büyüğünü sayan, küçüğünü seven, adalete saygılı, adil, vatanına ve milletine hizmet edecek bir öğrenci olarak yetiştirmeye çalıştım. İnşallah öğrencilerim, hiçbir zaman beni hayal kırıklığına uğratmaz. Öğretmenlik, sadece okulda eğitim ile değil, velilerle birlikte ailede ve okulda eğitim ile sağlandığını ayrıca belirtmek isterim”

Konuşmaların ardından mesleğe yeni başlayan öğretmenler, yemin etti. Emekliye ayrılan öğretmenlere de hizmet şeref belgeleri ve plaketleri verildi. Ayrıca, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen resim, kompozisyon ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere, ödülleri verildi. Törende, Göl Anadolu Öğretmen Lisesi Müzik Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan müzik dinletisi gerçekleştirildi.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)