Kastamonu'da 781 Köy Yolu Ulaşıma Kapalı

Kastamonu'da kar giderek şiddetini arttırıyor,

  • 1098
Kastamonu'da 781 Köy Yolu Ulaşıma Kapalı
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Kastamonu’da etkili olan kar yağışı nedeniyle 781 köy yolu ulaşıma kapandı.

Kastamonu İl Özel İdaresi tarafından yapılan yazılı açıklamada, il merkezinde 173, ilçelerden Ağlı’da 13, Araç’ta 90, Azdavay’da 46, Cide’de 20, Çatalzeytin’de 35, Daday’da 60, Devrekani’de 48, Doğanyurt’ta 19, Hanönü’nde 9, İhsangazi’de 21, İnebolu’da 41, Pınarbaşı’nda 5, Seydiler’de 15, Şenpazar’da 17, Taşköprü’de 70, Tosya’da 37, Bozkurt’ta 31 ve Küre’de 31 olmak üzere 781 köyün yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi.

BELEDİYE BAŞKANI BABAŞ, KAR KÜRÜME ÇALIŞMALARINA KATILDI

Şehir merkezinde de Kastamonu Belediyesi'ne bağlı ekipler, yolda ve kaldırımlarda biriken karları temizlemek için aralıksız çalışmalarını sürdürüyor. Karla mücadele çalışmaları kapsamında Kastamonu Belediyesi'nde izinler kaldırılarak, kar temizleme çalışmalarının da 24 saat esasına göre devam edeceği belirtildi.

Öte yandan, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, kar kürüme çalışmalarını yerinden inceleyerek, yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Babaş, Fen İşleri Müdürlüğü görevini yürüttüğü zamanlarda aldığı kar kürüme cihazıyla da Belediye Caddesi'nde kar kürüme çalışmalarına katıldı. Bir süre cadde üzerinde kar kürüyen Babaş, “Biz makamlarda oturmak için değil, sahada işçi kardeşlerimizle birlikte mücadele vermek için seçildik. Belediyeciliğimizin temelinden geliyoruz. Halkımız için, canla başla çalışıyoruz” dedi.
Cadde üzerinde Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ı kar kürürken gören vatandaşlar ise, büyük şaşkınlık yaşadılar.?

SÜRÜCÜLER YOLDA KALDI

Türkiye’yi etkisi altına alan kar yağışı, Kastamonu’da da son iki gündür etkisini hissettirdi. Etkili olan kar yağışı nedeniyle birçok maddi hasarlı kaza yaşandı. Kastamonu-İstanbul, Kastamonu-İnebolu ve Kastamonu-Ankara karayolunda geceyi benzinliklerde veya yol kenarlarında geçiren araçlar, ancak sabah saatlerinde yola çıkabildi. Ayrıca bu güzergahları kullanacak araçların ise, geçişleri kontrollü bir şekilde yapılıyor. Bu güzergahlarda araçların zincirsiz geçişlerine izin verilmiyor.

Kent merkezinde sabah saatlerinde tipiye dönüşen kar yağışı nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı. Kar yağışı nedeniyle ulaşımın bir hayli zorlaştığı bölgelerde çok sayıda yaramalı ve maddi hasarlı kazalar yaşanırken, şu ana kadar can kaybı yaşanmadı. Yetkililer, sürücüleri zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları konusunda uyarırken, trafiğe çıkacak olan araç sürücülerinin ise mutlaka zincir takmalarını ve karlı yolda çok dikkatli seyretmelerini istedi.

EKİPLER, ÇALIŞMALARINI ARALIKSIZ SÜRDÜRÜYOR

Kastamonu İl Özel İdaresi'ne bağlı kar kürüme ekipleri ile Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü'ne bağlık ekipler, 24 saat kesintisiz yolları açık tutmak için karla mücadele ediyor. Yolları açık tutmak için mesai gözetmeksizin çalışan ekipler, gün boyunca yolları açmak için mücadele ediyor.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)