Kastamonu'da Bayram Namazı saat kaçta?

2017 Kurban Bayramı namaz saatleri belli oldu. 

  • 1603
Kastamonu'da Bayram Namazı saat kaçta?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

1 Eylül Cuma sabahı kılınacak Kurban Bayramı namazı saati belli oldu. Buna göre Kastamonu’da bayram namazı 06:52’de kılınacak.

Bayram namazı nasıl kılınır?
Bayram namazları iki rekattır. Cemaat ile kılınır, yalnız kılınmaz.
1- Önce "Niyet ettim vacip olan bayram namazını kılmaya, uydum hazır olan imama" diye niyet ederek, namaza durulur. Sonra "Sübhaneke" okunur.
2- Sübhanekeden sonra eller üç defa tekbir getirerek kulaklara kaldırılıp, birinci ve ikincisinde iki yana bırakılır. Üçüncüsünde, göbek altına bağlanır. İmam önce Fatiha, sonra bir sure okur ve beraberce rükuya eğilinir.
3- İkinci rekatta, imam önce Fatiha ve bir sure okur. Sonra iki el üç defa tekbir getirerek kaldırılır. Üçüncüde de yanlara bırakılır. Dördüncü tekbirde elleri kulaklara kaldırmayıp, rükuya eğilinir.

Teşrik tekbirleri ne zaman başlar? Söylemek farz mıdır?
Kurban Bayramının arefesi günü, sabah namazından, dördüncü günü ikindi namazına kadar, hacıların ve hacca gitmeyenlerin, erkek, kadın herkesin, cemaat ile kılsın, yalnız kılsın, farz namazından sonra selam verir vermez, bir kere "Teşrik tekbir"ini okuması vaciptir. (Allahü ekber, Allahü ekber. La ilahe illallahü vallahü ekber. Allahü ekber ve lillahil-hamd)

Haber Merkezi