Kastamonu'da hasta kurtarma operasyonu

Kastamonu'nun yoğun kar yağışının etkili olduğu ilçesi Cide'de aniden rahatsızlanan hasta adam traktör ile evinden alınarak hastaneye ulaştırıldı.

  • 1043
Kastamonu'da hasta kurtarma operasyonu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu’nun Cide ilçesine bağlı Çilekçe köyünde ikamet eden Nail Demir (51), aniden rahatsızlandı. Yoğun kar yağışı nedeniyle köy yollarının kapalı olması sonucu ambulans köye ulaşamadı. Bunun üzerine harekete geçen köylüler, traktör ile Çilekçe köyünden hastalanan Nail Demir’i alarak Çataloluk köyüne kadar getirdi. Burada sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan Nail Demir, 112 Acil Servis ekiplerince İnebolu Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Cide’de kar yağışını nedeniyle çok sayıda köy yoluna ulaşım sağlanamazken, enerji hatlarındaki arızalardan ötürü yine çok sayıda köye enerji verilemiyor.
Kar kalınlığının 1,5 metreye ulaştığını belirten Nail Demir, köylerinde başka hastalarında olduğunu belirterek, “İki gündür yollarımız kapalı, elektriklerimiz kesik. Yetkililerden yardım bekliyoruz. Köyümüz sahile 3 kilometre uzaklıkta ve Cide’nin en büyük köyü olmasına rağmen hem yollarımız kapalı, hem de elektriklerimiz yok. Köyümüzde hayat durmuş vaziyette, yardım bekliyoruz” dedi.