Kastamonulu gaziye büyük ayıp!

Hain terör saldırısında bacağını kaybeden Kastamonulu gaziye ödenen tazminatın bir kısmı geri istendi.

  • 1234
Kastamonulu gaziye büyük ayıp!

Kastamonulu gazi Ferdi Çatal, 2016 yılında Kayseri 1'nci Komando Tugay Komutanlığında vatani görevini yaparken, hain terör örgütü tarafından bombalı saldırı gerçekleşti. Saldırıda Ferdi Çatal bir bacağını kaybetti.

Daday nüfusuna kayıtlı gazimize verilen 58 bin 495 lira 93 kuruş tazminatın, fazla ödeme yapıldığı gerekçesi ile 35 bin 948 lira 47 kuruşunun geri istendiği görüldü.

DEVLET 35 BİN TL'Yİ GERİ İSTİYOR

Dadaylı hemşehrimiz gazi Ferdi Çatal'ın kaybettiği bacağı geri gelmeyecek ancak ancak gazimize verilen tazminatın fazla hesaplandığı iddiasıyla geri istenmesi büyük bir ayıp olarak kayıtlara geçmiş oldu.

Bu büyük ayıbı gazi Ferdi Çatal, sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu.

Çatal, "2016 yılında Kayseri 1. Komando Tugay Komutanlığı emrinde vatani görevimi yapmakta iken bombalı saldırı sonucu sağ bacağımı kaybettim. 3. derece (3713) terörle mücadele gazisi oldum. Milli Savunma Bakanlığından aldığım 58 bin lira tazminatın 35 bin lirası kamu zararı diye belirtilerek yaklaşık 5 yıl sonra geri isteniyor. Söyleyeceklerim bu kadar, paylaşıp destek olmanızı rica ediyorum."

Gazimiz adına yapılan bu ayıbın ve mağduriyetin Kastamonulu siyasilerce bir an önce çözüme kavuşturulmasını talep ediyoruz.