Kastamonulu hukukçulardan Bakan Tunç'a ziyaret

Kastamonu hukukçu milletvekilleri ve Kastamonu Barosu heyeti, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'u ziyaret etti.

  • 1409
Kastamonulu hukukçulardan Bakan Tunç'a ziyaret

Kastamonu Barosu ve hukukçu vekiller Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'u makamında ziyaret etti.

Kastamonu Barosunun, Baro Başkanı Av. Özgür Demir ve Baro Saymanı Av. Neslihan Katı tarafından temsil edildiği ziyarete, Kastamonu milletvekilleri Halil Uluay, Fatma Serap Ekmekci, önceki milletvekillerinden ve TBMM Adalet Komisyonu başkanlarından Hakkı Köylü katıldı.

Kastamonulu hukukçular Adalet Bakanı Tunç'a, Kastamonu Bölge Adliye (İstinaf) Mahkemesi kurulması, Kastamonu yargı örgütündeki gelişmeler ve çözüm yöntemleri üzerinde görüşlerini iletti.

Ayrıca, Kastamonu Barosu Başkanlığınca talep edilen konular arasında;

* Ceza muhakemesi uzlaştırmacıları için hukuk fakültesi mezunu olma şartı getirilmesi,

* Avukatlık faaliyetinin KVKK istisnaları arasında yer alması,

* Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi'nin (AAÜT) 14. maddesi ile Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) zorunlu müdafiilerinin karşı yan\beraat vekalet ücretlerinde yaşanan sorunun kanuni düzenleme ile çözümü için CMK 324. maddesinde değişiklik yapılması,

* Elektronik ihalelerde son sürede düzenleme yapılarak hak kaybının önlenmesi,

* Avukatlarca büyük bir özveri ile uzun süre ücret alınamadan yürütülen Adli Yardım görevlerinde; geriye dönük adli yardım ödemelerinin gerçekleştirilmesi için bir defaya mahsus olmak üzere ek ödenek talepli Avukatlık Kanunu'nun 180. maddesinin 4. fıkrasına ilişkin yasal değişiklik,

* Kastamonu 2. Ağır Ceza Mahkemesinin müstakil bir heyet olarak kurulması yer aldı.

Çalışma ziyareti ile ilgili açıklamada bulunan Baro Başkanı Av. Özgür Demir, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un dile getirilen taleplerle ilgili titizlikle değerlendirme yapılacağını bildirdiğini belirterek, Tunç’un yapıcı ve geliştirici yaklaşımları sayesinde var olan sorunların çözümlenebileceğine inandıklarını kaydetti.