Kastamonulu kadınlar birlikte okuyor

Bir grup Kastamonulu kadın Cumhuriyet Meydanı Atatürk ve Şehit Şerife Bacı anıtı arkasındaki amfi alanında bir araya gelerek yaklaşık bir saat süren bir okuma etkinliği düzenlediler.

  • 1017
Kastamonulu kadınlar birlikte okuyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hülya Çakmakoğlu ve Ayşegül Soylu Muslu'nun katkılarıyla düzenlenen etkinlik büyük bir katılımla gerçekleşti.

"Aslında biz anne olarak çocuklarımıza örnek olmak için kitap okuyalım istedik. Onların ilgisini çekmek için de açık havada şehrin farklı yerlerinde okuyalım diye düşündük. Bu düşüncemizi çevremizdeki insanlarla paylaşınca onlar da ilgi gösterdiler. Biz de katılalım ve daha çok ilgi uyansın dediler. Böylece şehrimizde de daha çok çocuğun ilgisini çekmek ve farkındalık yaratmak düşüncesi oluşmuş oldu" diyen Çakmakoğlu ve Soylu Muslu; "Biz burada sadece kadın, anne ve birey kimliklerimizle bulunuyoruz ve kendi çocuklarımıza hem de bu şehrin çocuklarına, insanlarına bu vesileyle katkıda bulunabilirsek ne mutlu bize" dediler.

"Temel amacımız önce kadınlar olarak dayanışma içinde olmak ve çocuklarımızı daha iyi yetiştirebilmek. Bunun için de bilgi sahibi olmak gerekiyor. Bilgi sahibi olmak için de okumak gerekiyor. Okumak okuduklarımızla hem kendimize donanım kazandırmak hem fark yaratmak hem de çevremizde model olmak gerekiyor. En önce de çocuklarımıza model olmak. Bu yüzden okumaya, eğitime çok önem veriyoruz" dediler. 

"Bu düşüncelerle 'birlikte kitap okuma' hayal ettik. Etkinliğe kaç kişi katılır bilemediğimiz ve kullanabileceğimiz bir mekanımız olmadığı için de "AL KİTABINI, GEL MEYDANA" dedik. Meydanda Kastamonu'nun gururu Şerife Bacı Anıtının arkasında adeta onun gibi vatansever ve kahraman Türk kadınlarını kendimize rehber alalım istedik. Kitabını alıp meydana gelen anfi merdivenlerinde bir yer buldu kendine. Yanındaki anneye selam verip açtı kitabını başladı okumaya."

Yaklaşık bir saat sonra günün anısına katılımcılara kitap ayıracı verilerek etkinlik sona erdirildi.

Bu etkinliğin henüz belirlenmemiş tarihlerde tekrarlanmasının düşünüldüğü muhtemelen haftada bir gün belirlenen bir yerde ve saatte toplanan kadınların çocuklarıyla birlikte kitap okumaya devam edeceği söylendi.

Katılımın halka açık olduğu, isteyen her kişinin okumak istediği kitapla birlikte etkinliğe katılabileceği bildirildi.

"Okuyan kadınlar, okuyan Kastamonu olarak tüm ülkede örnek olmak isteriz"