'Kastamonulular olarak teşekkür ederiz'

Gün Medya Grup Onursal Başkanı Cengiz Aygün, 'Kastamonulular olarak teşekkür ederiz.' dedi.

  • 1480
'Kastamonulular olarak teşekkür ederiz'

Gün Medya Grup Onursal Başkanı Cengiz Aygün, Kastamonu’nun 14 yıl sonra yeniden kabinede yer almasından büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Tarım ve Orman Bakanlığı görevine getirilen İbrahim Yumaklı’nın ormanın başkenti Kastamonu’ya ve Türkiye’ye iyi hizmetlerde bulunacağına inandığını söyleyen Aygün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da teşekkür etti.

İbrahim Yumaklı’yı bütün Kastamonuluların sevdiğini ve saydığını dile getiren Aygün şunları söyledi:

"Ülkem adına çok mutlu oldum. Sevincimi o gün yaptığım paylaşımlarla dostlarıma ve halkımıza duyurdum. Bu kabine birçok açıdan çok önemli. Böyle bir dönemde güçlü bir kabinenin açıklanması ülkemiz adına çok sevindiriciydi. Hem de ben bir Batı Karadenizli olarak mutlu oldum. Çünkü bu kabinede Sayın Cumhurbaşkanımız başarılı çalışmalarından dolayı iki tane Batı Karadenizli kardeşimizi bakan yaptı. Sayın İbrahim Yumaklı ve Sayın Yılmaz Tunç’un kabineye bakan olarak girmesi beni çok mutlu etti.

BENİM MESELEM SİYASET DEĞİL, MEMLEKETTİR

Artık Kastamonuluların 'Bir bakanımız, milletvekilimiz, belediye başkanımız yok' sözünden 'AK Parti hariç' diye özellikle belirtmeleri lazım. Zira AK Parti’nin İstanbul’da 2 tane Kastamonulu milletvekili var. AK Parti’nin bir ilçe belediye başkanı vardır. Bağcılar Belediye Başkanımız. Kastamonu’nun bakanı vardır. İbrahim Yumaklı gibi. Batı Karadeniz’in Yılmaz Tunç’la birlikte iki tane bakanı vardır. Kastamonuluların 'Bizim bakanımız, milletvekilimiz, belediye başkanımız yok' derken özellikle dikkat etmesi lazım. Bu imkanların tamamını AK Parti kendilerine açmıştır. Ama ne CHP'de ne İYİ Parti'de ne de diğer partilerde Kastamonulu milletvekili ve belediye başkanı yoktur. Bu yüzden 'AK Parti hariç' kelimesini kullanmayı da AK Parti hak etmiştir. Benim meselem siyaset değil, memlekettir. Bu yüzden bu görüşlerimi paylaşmak istedim.

STK'LARIMIZIN DA KENDİLERİNİ YENİLEMELERİ LAZIM

Artık boş söz yaparak zaman geçirme vakti değildir. Maalesef Kastamonu dışında faaliyet gösteren STK'larımız bu konuda başarılı olamamıştır. Bir çoğuna bende mensubum. İnşallah önümüzdeki dönemlerde daha aktif çalışmalarla Kastamonu'yu savunacak yeni güzel atılımlarda bulunacaklardır. Yeni anlayışla gerekli toparlanmaları yaparak. Artık daha farklı bir geçiş yapmalarında fayda vardır. Temsil anlamında daha farklı davranmalarında fayda var. Hem başarılı, vizyonlu bir kabine kazandırdığı ve Batı Karadeniz'i taçlandırdığı için Sayın Cumhurbaşkanıma ve AK Parti’ye teşekkür ederim."