'Kastamonuspor için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağız'

İstanbul Kastamonu Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı İlker Dilek 'GMG Kastamonuspor'un içine girmiş olduğu çıkmazdan kurtulması için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağız' dedi.

  • 5665
'Kastamonuspor için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağız'

Başkan Dilek, GMG Kastamonusporla ilgili basın açıklaması yaptı.

Dilek yaptığı açıklamada; "Basına yansıdığı üzere GMG Kastamonuspor’un karşı karşıya kaldığı olumsuz durum herkes gibi bizleri de derinden üzdü ve üzmeye de devam ediyor.

Bu süreçte hem Kastamonu’da hem de İstanbul’da yaşayan Kastamonuspor sevdalıları ve sivil toplum kuruluşları tarafından bizzat şahsıma ve yönetim kurulu üyelerime iletilen “Lütfen kulübü bu çıkmazdan kurtarın, yardımcı olun” çağrıları neticesinde, GMG Kastamonuspor Kulübü’nü yanlış yönetim tarzı nedeni ile girmiş olduğu çıkmazdan kurtarmak için güçlü, profesyonel, şeffaf, vizyoner ve denetlenebilir bir yapı oluşturulması amacıyla tarafımca bir çalışma gerçekleştirildi.

Kulübün borç yükü hakkında resmi makamlardan edindiğim bilgiler ışığında geçmiş döneme ait futbolcu ve antrenör alacaklarının yaklaşık 9 milyon 400 bin TL olduğu, bu borcun haricinde muhtelif kişilere ve şirketlere de 11 milyon TL civarında icraya verilmiş borç olduğunu tespit ettim.

Sayın Valimiz başta olmak üzere, ilgililer ile belirtmiş olduğum mali tablo hakkında gerçekleştirdiğim görüşmeler esnasında futbol ailesine olan bütün borçların (futbolcu, antrenör ve çalışan personel dahil) tarafımızca üstlenilebileceği ancak beceriksiz ve vizyonsuz yönetim anlayışından kaynaklanan, icraya verilen borçları üstlenmemizin mümkün olmadığını kendilerine aktardım.

GMG Kastamonuspor üzerinden kendilerine kimlik kazanmak isteyen, siyasi ve ticari hayatlarına yatırım yapmak için her yolu mübah gören kişilerin aksine 'İki Şehir - Tek Yürek' sloganıyla İstanbul ve Kastamonu arasında spor alanında köprü görevini yerine getirmek, memleketimize katma değer yaratmak ve geleceğin varisleri gençlerimize destek olmak, arzulanan hedeflere ulaşmak ve kulübümüzü yönetimsel olarak herkesin örnek alacağı bir yapıya kavuşturmak, şahısları değil memleketimizi marka yapmak için Kastamonu sevdalısı tüm yol arkadaşlarım ile birlikte koşulsuz şartsız katkı vermeye hazır olduğumu, açıkladığım mali tablo çerçevesinde GMG Kastamonuspor’un içine girmiş olduğu çıkmazdan kurtulması için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan tarafımca yeni bir yönetim kurulu oluşturulabileceğini Kastamonu kamuoyu ile paylaşıyor, bu konuda manevi desteklerinizi bekliyorum.

Kastamonu Bozkurt ilçemiz başta olmak üzere sel felaketinden etkilenen tüm ilçelerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, vefat eden vatandaşlarımıza Allah rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Dün olduğu gibi bugünde hemşehrilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz."