KASTEXPO için geri sayım başladı

Kastamonu Sanayici ve İş adamları Derneği ve KASİAD Vakfı tarafından düzenlenecek olan fuar için geri sayım başladı.

  • 2841
KASTEXPO için geri sayım başladı

Kastamonu iş dünyasının buluşma arenası olacak KASTEXPO (Kastamonu Sanayi ve İş Dünyası Fuarı), 13-16 Aralık tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi 3. salonda inşaat, yapı ve daha birçok sektör paydaşını bir araya getirecek.

Kastamonu Sanayici ve İş adamları Derneği ve KASİAD Vakfı tarafından düzenlenecek olan KASTEXPO'dan elde edilen gelirler, eğitime ve öğrencilere destek olan KASİAD Vakfı’na aktarılacak. Bu yönüyle KASİAD, eğitime verdiği önemi bir kez daha göstererek, fuarın amacının sadece ticaret değil, topluma fayda sağlamak olduğunu vurgulayacak.

Fuar ile birlikte; KASİAD üye firmaları arasındaki ticaret hacmi de 15 milyar dolarlık sermayeden oluşurken, üyelerin küresel pazarda rekabet edebilirliğini daha da artırmak hedefleniyor.

Kastamonu, sanayi ve iş dünyasının buluştuğu bir platform olan Kastamonu Sanayi ve İş Dünyası Fuarı (KASTEXPO), Kastamonu Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) ve KASİAD Vakfı tarafından gerçekleştirilecek.

Fuar, bölgedeki işletmelerin ürün ve hizmetlerini tanıtmak, iş birlikleri ve ticaret olanaklarını artırmak amacıyla düzenleniyor.

Fuarda yer alacak olan firmalar, Kastamonu ve çevre illerdeki yerel, ulusal ve uluslararası ziyaretçilere ürünlerini sergileme ve pazarlama imkanı bulacak.

19 farklı sektör ve 200 üzeri katılımcıya ev sahipliği yapacak KASTEXPO 2023 Ticaret Fuarı, hem iş dünyasına katkı sağlayacak hem de eğitime destek olacak önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza atmaya hazırlanıyor.

KASTEXPO’NUN TÜM GELİRİ, İHTİYAÇ SAHİBİ ÇOCUKLARIN OLACAK

Fuarın en önemli özelliklerinden biri ise elde edilen gelirlerin, eğitime ve öğrencilere destek olan KASİAD Vakfı’na aktarılması olacak. Böylece fuara katılan işletmeler hem ürünlerini tanıtma fırsatına sahip olacaklar hem de eğitimde fırsat eşitliğine destek verme imkanı bulacaklar.

"KASTAMONU’NUN POTANSİYELİNİ VE MARKA DEĞERİNİ GÜÇLENDİRECEĞİZ"

KASİAD Genel Başkanı Ayhan Aslan, KASTEXPO ile iş dünyası ve toplum arasında köprüler kurmayı hedeflediklerini vurgulayarak; KASTEXPO, ülkemizdeki diğer fuarlara kıyasla farklı bir konsept ile hareket ediyor. Kastamonu'nun zengin kültürel mirasını ve iş potansiyelini sergilemeyi hedefleyen bu fuar, şehrimizin ekonomik kalkınmasına ve ticaret hacminin artmasına büyük katkı sağlayacak. KASTEXPO her yıl daha da büyüyerek, üreticilerimizi, tedarikçilerimizi ve potansiyel alıcılarımızı bir araya getirmek için büyük bir çaba sarf ediyor. Fuarımızı ziyaret edenler standları gezerken, Kastamonu'nun üretim kapasitesi ve iş birliği potansiyelini yakından görecekler. Gelecek yıllarda daha fazla sektörün temsil edildiği, daha fazla ülkenin katıldığı bir fuar düzenlemeyi hedefliyoruz Türkiye'nin ilk 500 sanayi kuruluşları arasında 50'ye yakın firma da vakfın üyeleri arasında. KASTEXPO Fuarını düzenlenme amacımız; firmaların daha fazla yatırım ve dışa açılmasını sağlamak. KASTEXPO'nun bir diğer amaçlarından birisi de özellikle Kastamonu'daki yerel iş insanlarının da dış pazara açılmasında öncülük etmek. Bu sayede Kastamonu'nun potansiyelini ve marka değerini daha da güçlendireceğimize inanıyoruz. Fuardan elde edilen geliri, ihtiyaç sahibi öğrencilere burs verilmesi amacıyla kullanacağız. Bu sayede, ekonomik imkansızlıklar nedeniyle eğitimlerine devam etmekte zorluk çeken öğrencilere destek olarak, onların geleceğe daha umutlu bakmalarına bir nebze de olsa katkı sağlayacağız." ifadelerini kullandı.

13-16 Aralık tarihleri arasında KASTEXPO'yu destekleyen kuruluşlar arasında ise; KASİAD Vakfı, KASİAD Derneği, Ticaret Bakanlığı, İstanbul Ticaret Odası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, KOSGEB, İstanbul Ticaret Üniversitesi ve Kastamonu Valiliği yer alıyor.

KASTEXPO 2023 HAKKINDA:

Kastamonu Sanayici ve İş adamları Derneği (KASİAD) tarafından düzenlenen Kastamonu Sanayi ve İş Dünyası Fuarı (KASTEXPO), çeşitli sektörlerden yoğun katılımcısıyla 13-16 Aralık tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek.

Fuar; inşaat, yapı ve daha birçok sektörden yeni teknolojileri, ürünleri ve hizmetleri sergilemek için bir platform sağlamaya hazırlanıyor.