Katar bıraktı, Başkan Yılmaz

Kastamonu Sanayici ve İş Adamları Derneği (KASİAD) Kastamonu Şubesi'nde dün değişim yaşandı. Katar bıraktı, Başkan Yılmaz oldu.

  • 2891
Katar bıraktı, Başkan Yılmaz

2018’den bu tarafa şube başkanlığı görevini yürüten Ahmet Katar, İYİ Parti il başkanlığı görevine getirilmesinden ötürü görevini başkan yardımcısı Atıf Yılmaz’a devretti.

Katar, yazılı açıklamasında şunları söyledi: “23 Mart 2018 tarihinden itibaren Kastamonu Temsilciliğini, 8 Mayıs 2018 Haziran itibaren ise Kastamonu Şube Başkanlığı’nı yürütmüş olduğum Kastamonu Sanayici ve İş Adamları Derneği (KASİAD) bünyesinde ilimizde birçok sorunun çözümüne yönelik çalışmalarda bulunduk. Geçen 4 yıllık süre zarfında Kastamonu ve İstanbul arasında bir köprü olmaya gayret ettik. KASİAD, temsil ettiği geniş yelpazesi ile Kastamonu’nun en önemli değerlerinden biridir. KASİAD’ın Kastamonu ayağı olarak bu bilinçle hareket ettik ve çalışmalarımızı yürüttük. İl merkezimiz başta olmak üzere ilçelerimizin de sorunlarını gündeme taşıyarak kamuoyu oluşturduk. Düzenlemiş olduğumuz geniş katılımlı iş dünyası zirveleri ile Kastamonu ve İstanbul’u bir araya getirdik. İstanbul’daki sanayicilerimizi baba ocaklarına yatırım yapmaya teşvik ederek ilimizin ekonomisine katkı sunmaya çalıştık. Çabalarımız sonucunda inanıyorum ki KASİAD Kastamonu’nun en önemli, gündem oluşturan ve somut gerçekler ortaya koyan sivil toplum kuruluşu oldu. Geldiğimiz noktada ilimiz sorunlarını daha aktif bir şekilde dile getirebilmek, bürokrasi ve siyaset üzerindeki etkimizi daha net ortaya koyabilmek için yeni bir yola çıkma ihtiyacı oluşmuştur. 1 Mart 2022 itibariyle ülkemizin Cesurlar Hareketi olarak tabir ettiğimiz İYİ Parti çatısı altında İl Başkanı olarak Kastamonu için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Sivil toplum ve siyasi parti ilişkilerinin bir arada yürümesi mümkün değildir. Sivil toplum kuruluşları siyaset üstü oluşumlardır. Bu nedenle bizim de bu iki yolu aynı anda yürüme şansımız yoktur. Bundan sonra bizim yolumuz Kastamonu’yu siyasi arenada temsil yoludur. Bu nedenle 4 yıldır büyük bir heyecan ve azimle yürütmüş olduğum KASİAD Kastamonu Şube Başkanlığı görevini Başkan Yardımcımız, Kastamonu’muzun değerli iş adamlarından, kıymetli büyüğümüz Sayın Atıf Yılmaz’a devrediyorum. Ortaya koyduğumuz bu tavrın siyasete adım atan tüm sivil toplum kuruluşu yöneticilerine de örnek olacağını düşünüyorum. Bu süre zarfında beraber çalışma yürüttüğümüz değerli sanayici ve iş adamlarımıza teşekkürü bir borç biliyorum. KASİAD’ın bir üyesi olarak her platformda sanayici ve iş adamlarımızın sorunlarını dile getirmeye devam edeceğim. Kalın sağlıcakla.”

Nasrullah Gazetesi