Kazada hayatını kaybeden komandolar, memleketlerine gönderildi

Kastamonu'da meydana gelen trafik kazası sonrası hayatlarını kaybeden üç komando askeri, düzenlenen törenle memleketlerine gönderildi.

  • 2768
Kazada hayatını kaybeden komandolar, memleketlerine gönderildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dün akşam saatlerinde Kastamonu-İnebolu karayolu Duruçay köyü mevkisinde içerisinde Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı Komando Bölüğü askerlerinin bulunduğu otomobil ile kamyon çarpışmış, kazada Emre Tarlacı, İsmail Doğan ve Enes Sertkaya hayatlarını kaybetmişti.

Kazada hayatlarını kaybeden askerler için Kastamonu İl Jandarma Komutanlığında tören düzenlendi.

Törene, Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz, AK Parti Kastamonu milletvekilleri Hakkı Köylü ve Metin Çelik, Garnizon Komutanı Personel Albay Gamze Aydoğdu, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, İl Emniyet Müdürü Metin Turgay Karabulak, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Metin Özbek ile askeri ve sivil erkan katıldı.

Kastamonu Devlet Hastanesinden cenazeleri alınan askerler, Merkez İlçe Jandarma Komutanlığına getirildi. Burada protokol üyeleri ve mesai arkadaşları tarafından karşılanan askerler, cenaze araçlarından çıkartıldı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından hayatlarını kaybeden askerler için Nasrullah Camisi Baş İmam Hatibi Kahraman Şekercioğlu tarafından Kur’an-ı Kerim okundu.

Daha sonra Kastamonu İl Müftüsü Ahmet Süzen, hayatlarını kaybeden askerler için helallik isteyerek dua etti ve Allah’tan rahmet diledi.

Okunun Kur’an-ı Kerim ve yapılan duanın ardından askerlerin cenazeleri, tekrar Kastamonu Belediyesine ait cenaze aracına konularak memleketlerine gönderildi.

Kazada hayatını kaybeden Jandarma Uzman Onbaşı Emre Tarlacı Karaman’a, Jandarma Uzman Onbaşı İsmail Doğan Afyonkarahisar’a ve Jandarma Uzman Onbaşı Enes Sertkaya ise Elazığ’a gönderildi.

Olayın geçmişi 

Hamdi Y. (41) idaresindeki 37 DH 677 plakalı kamyon, Duruçay köyü mevkisinde, aynı yönde giden uzman erbaş Emre Tarlacı yönetimindeki 41 VK 580 plakalı otomobille çarpıştı.

Kazada, sürücü Tarlacı ile aynı otomobilde bulunan uzman erbaşlar İsmail Doğan ve Enes Sertkaya olay yerinde hayatını kaybetti. Uzman erbaş Ecmain Burak Çelikoğlu (23) ile kamyon şoförü Hamdi Y. yaralandı.