KEAH'ta 25'inci açık kalp ameliyatı

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, 25'inci açık kalp ameliyatı gerçekleştirildi.

  • 5485
KEAH'ta 25'inci açık kalp ameliyatı

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahi Ünitesi doktorlarından Kalp ve Damar Cerrahi Uzmanı
Op. Dr. Eğitim Görevlisi Burak Tamtekin, 70 yaşındaki erkek bir hastaya açık kalp ameliyatı yaparak sağlığına kavuşturdu.

Başarıyla gerçekleştirilen 25. açık kalp ve damar ameliyatı sonrası Kastamonu Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Güler ve KEAH Başhekimi Prof. Dr. Zafer Ergül’ün katılımıyla, Kalp Damar Cerrahi Servisi’nde pastalı bir kutlama programı yapıldı.

Kalp Damar Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Eğitim Görevlisi Burak Tamtekin; Daha önce denemesi yapılan ancak devam ettirilemeyen açık kalp damar operasyonlarını bu güzel şehirde, 6 aydan bu yana başarılı bir şekilde artık yapabiliyoruz. Bu şehrin belki de yıllardır hep hayali olan açık kalp ameliyatlarını ileri merkezlere gitmeden rahatlıkla yapabiliyoruz. Kalp ve Damar Cerrahisi olarak bu gün açık kalp ameliyatında 25. hastamız 70 yaşındaki bir amcamız idi. Sağlığına kavuşturduk.
Kalp Damar Cerrahisi olarak bu günümüzü sağlıklarına kavuşturduğumuz 25 hastamızı da düşünerek pasta keserek kutluyoruz. Artık her türlü kalp ve damar hastalıklarına KAEH olarak müdahale eden güçlü bir cerrahiyiz. Şehrimiz ve bölgemiz için KAEH kalp ve damar hastalıkları merkezi haline geldiğimizi de gönül rahatlığı içinde söyleyebiliriz. Artık hastalarımızın bu tür ameliyatlar için büyük şehirlere gitme zorunluluğu böylelikle ortadan kalkmıştır. Bu süre zarfında koroner baypas, kalp kapak değişimi ve tamiri, aort damar balonlaşması ve yırtılması gibi her türden hastalığı içeren 25. hastamızda başarıyla ünitemizde ameliyat edildi. Yaptığımız bu başarılı ameliyatlarımızda tabi ki Kalp ve Damar Cerrahi Ünitemizi ve doktorlarını yakından destekleyen, daima yanında olan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Kastamonu Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Güler ve Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Zafer Ergül hocalarımız başta olmak üzere, birlikte imza attığımız başarılı operasyonlarda emeği geçen doktorlarımıza KVC ameliyathane ve yoğun bakım servisinin değerli hemşirelerine daha doğrusu emeği geçen herkese, Kalp Damar Cerrahi Ünitesi olarak her daim şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Nasrullah Gazetesi