KEAH'ta gebe okulu

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gebe okulu hizmet veriyor. Gebelik süresi boyunca verilen eğitimlere babalar da katılabiliyor.

  • 2196
KEAH'ta gebe okulu

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi gebe okulunda; Tüm gebelerin doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası dönemlerine ilişkin bilgi sahibi olmalarını ve bilinçli doğum yapmalarını sağlamak, anne ve baba adaylarına yeni rollerini benimsemeleri konusunda bilgi ve beceri kazandırmak amacı ile ücretsiz eğitimler veriliyor.

KEAH'ta gebe okulu

GEBELİK VE DOĞUM TEKNİKLERİ ANLATILIYOR

Eğitim içeriğinde doğum öncesi dönemde üreme organları ve gebeliğin oluşumu, gebelikte annede meydana gelen fizyolojik ve psikolojik değişiklikler, gebelikte günlük yaşam ve beslenme gebelik izlemleri, rutin yapılan tetkikler ve bağışıklama, gebelikte sık karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri gebelikte tehlike belirtileri ve yapılması gereken konular hakkında bilgi veriliyor.

Doğum süreciyle ilgili ise gebelere doğum eylemi ve belirtileri, sezaryen doğum, doğum fizyolojisi, gebelikte ve doğumda nefes egzersizleri, ıkınma teknikleri, doğum ağrısıyla baş etmede ilaç dışı yöntemler ve aktif doğum pozisyonları anlatılıyor.

DOĞUM SONRASINA İLİŞKİN EĞİTİMLER

Doğum sonrası dönemde ise, doğum sonu dönem ve özellikleri, anne sütü ve faydaları, emzirme eğitimi, süt sağım teknikleri ve saklama koşulları, meme reddi sebepleri ve çözümleri yeni doğan döneminde sık karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri, yenidoğan bakımı anlatılıyor.

Eğitimlere babalarda katılım sağlamakta olup, doğumda ve doğum sonrası dönemde baba desteğinin önemi, babalık rolüne uyum sağlama ve yenidoğanın bakımı konularında bilgilendiriliyor.

KEAH'ta gebe okulu

EĞİTİMLER UZMANLAR TARAFINDAN VERİLİYOR

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bulunan, gebe okulu eğitimleri, gebe okulundan sorumlu Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ahmet Uzel ve Ebe Merve Karakaya tarafından veriliyor. Ayrıca alanında uzman olan Diyetisyenimiz Meltem Salman, Psikoloğumuz Gizem Baykal Arşit, Fizyoterapistimiz Özgür Bektaş, Sosyal Hizmet Uzmanımız Aynur Sarıcıoğlu, Emzirme Hemşiremiz Özlem Kavdar tarafından eğitimler verilerek gebeler bilgilendiriliyor.

EĞİTİM PROGRAMI

Hastanede, gebe okulu bünyesinde grup eğitimleri haftalık program olup toplam 4 oturumdan oluşuyor. Hafta içi pazartesi günleri haricinde, her gün sabah 09.30-12.00, öğle 13.30-15.30 saatleri arasında veriliyor. Pazartesi günleri ise saat 11'de doğuma hazırlık egzersizleri dersi veriliyor.

Bireysel eğitimler ise randevu oluşturularak yapılmakta. Online eğitimler ise aylık program olup haftada bir gün (pazartesi saat 13.00) olmak üzere toplam 4 eğitimden oluşuyor.

Eğitim içeriğinde yer alan masaj, nefes teknikleri ve aktif doğum pozisyonları, bebeklerin doğum kanalındaki yolculuğuna yardımcı oluyor, normal doğum sürecinin rahat ve konforlu ilerlemesini sağlıyor.

KEAH'ta gebe okulu

Doğuma hazırlık eğitimi alan gebelerin, doğum süresince verilen kesintisiz profesyonel destek ile doğumun süresinin kısaldığı, sezaryen oranlarının düştüğü, ağrı kesici ve diğer ilaçlara ihtiyacın azaldığı biliniyor.

Eğitimlerini tamamlayan gebelere eğitim programı sonrasında doğumhane, kadın doğum servisini ziyaret, ebelerle tanışma imkanlarının yanı sıra 'katılım belgesi', 'bilgili anne bilekliği' ve bebekler için küçük hediyeler veriliyor.

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesinin gebe okulu eğitimlerine katılmak, bilgi almak veya danışmanlık almak için 0 366 214 10 53 numaralı santral üzerinden dahili 1223 aranarak iletişime geçilebiliyor.