KEAH'ta ilk kez yapıldı

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi (KEAH) Kalp ve Damar Cerrahisinde ilk kez dikişsiz olan biyolojik kapak takıldı.

  • 4531
KEAH'ta ilk kez yapıldı

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde (KEAH) başarılı ameliyatları ile anılan Kalp ve Damar Cerrahisi bölümü Dr. Öğr. Üyesi Burak Tamtekin ve ekibi bir ilki daha gerçekleştirdi.

Hastaneye ciddi aort kapak darlığı şikayeti ile gelen hastaya; insanlara en uygun kapak olan ineklerden elde edilen ve dikişsiz olan biyolojik kapak takıldı.

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ilk kez yapılan bu operasyon, ülkemizde bazı gelişmiş kalp merkezlerinde yapılabiliyor.

Kalp Damar Cerrahisi bölümü Dr. Öğr. Üyesi Burak Tamtekin, "Ciddi aort kapak darlığı şikayeti ile gelen hastamıza insanlara en uygun kapak olan ineklerden elde edilen ve dikişsiz olan biyolojik kapak taktık. Ülkemizde bazı gelişmiş merkezlerde yapılabilen bu operasyonu hastanemizde ilk kez yaptık. Bu kapağın en önemli avantajları; kapağa hiçbir dikiş konulmaması, bu sebepten operasyonun çok kısa sürmesi ve özellikle bu kapağın kalsiyumu daha az tutması nedeni ile diğer biyolojik kapaklara göre daha uzun ömürlü olması." dedi.

Tamtekin ayrıca, ameliyattan 3 saat sonra hastanın solunum cihazından ayrılarak gecesinde yürütüldüğünü söyledi.