KEAH'ta organ bağışı! 3 hasta hayata tutundu

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde organ bağışı yapıldı. Nakil bekleyen 3 hasta hayata tutundu.

  • 4141
KEAH'ta organ bağışı! 3 hasta hayata tutundu

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde takibi sırasında beyin ölümü gerçekleşen bir hastanın yakınları acılarını bir kenara bırakarak, hastalarının organlarını bağışladılar.

Bağışlanan organlar, organ nakli bekleyen üç hastaya nakil yapılarak yeniden hayata tutunma şansı verdi.

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi organ nakil koordinatörleri Prof. Dr. Zahide Doğanay, Uzman Dr. Gizem Kurada önderliğinde, Doç. Dr. Öztürk Taşkın ve koordinatör hemşire Elif Tozlu Yılmaz'ın yönetimi ile organ bağışı gerçekleştirildi.

Organ nakli koordinasyon ekibi yaptığı açıklamada, "Organ bağışı bekleyen hastalar ile empati kurabilmek son derece önemlidir. Organ bağışı sayesinde pek çok hastanın yeniden hayata tutunması bizleri huzurlu kılıyor. 3 hastaya hayat olan organları bağışlanan hastamızın kordinasyon ekibi olarak ailesinin acılarını derinden paylaşıyoruz. Başsaglığı diliyoruz. Bu güne kadar organ bağışında bulunan tüm hasta ailelerine gönülden teşekkür ediyoruz. Hastalarımızın öncelikli ve özellikli tıbbi ihtiyaçlarını, tıbbi bakımlarını şehrimizin üçüncü basamak yoğun bakımı olarak her daim karşılamaya devam etmekteyiz. Sağlık çalışanlarımız var güçleriyle kesintisiz olarak yılmadan, usanmadan, insanımıza sağlık hizmetleri sunmaya devam ediyor. Unutmamak gerekir ki, her organ bağışı yeni bir hayattır."