KEAH, yeni ortopedik cerrahlar yetiştirecek

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi sağlık hizmeti vermenin yani sıra, yeni ortopedik cerrahlar yetiştiren bir klinik olacak.

  • 3783
KEAH, yeni ortopedik cerrahlar yetiştirecek

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesinde özellikli bir ameliyat daha başarıyla gerçekleştirildi.

Trafik kazası sonrası kalça yuvası olarak belirtilen bölgede parçalı kırığı olan genç hastaya Ortopedi ve Travmataloji uzmanlarınca zorlu ameliyat gerçekleştirildi.

ÇOK FAZLA MERKEZDE YAPILAMIYOR

Konuyla ilgili açıklama yapan Ortopedi ve Travmatoloji Uzm. Op. Dr. Mehmet Ali Sabır ve Ortopedi ve Travmatoloji Uzm. Op. Dr. Kayahan Kayıkcı, hastanın Sinop Boyabat ilçesinde kaza geçirdikten sonra 112 sevk sistemi aracılığı ile bölge hastanesi rolünden dolayı kabul edildiğini, bu ameliyatın çok fazla merkezde yapılamadığını belirtti.

Ön ve arka yaklaşım ile kırık bölgeye iki farklı bölgeden ulaştıklarını belirten Op. Dr. Sabır, kırık parçaların yerine oturtularak ortopedik implantlar yardımı ile tespit edildiğini ve kalça ekleminin yerine oturtulduğunu, hedeflerinin ise hastanın önceki aktivite düzeyine ulaşarak, kireçlenme olmadan ağrısız bir kalça eklemi olduğunu söyledi.

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi bölümünün portföyündeki birçok ameliyat gibi bu işlemlerin de hastanede artık rutin olarak uygulanacağı belirtildi.

YENİ ORTOPEDİK CERRAHLAR YETİŞTİREN BİR KLİNİK OLACAK

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi (KEAH) Ortopedi ve Travmatoloji klinik sorumlusu Doç. Dr. Murat Topal, bu süreçlerin aslında hastanede çok önceden başladığını, Prof. Dr. Zafer Ergül başhekimliğinde hastane yönetiminin de desteği ile her gecen gün ekiplerini ve teknik ekipmanlarını geliştirdiklerini, görevine yeni başlayan İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Çağdaş Derdiyok'un da ilk günden itibaren hastane ve kliniklerini yakından takip ederek destek verdiğini belirterek, "Şu anda kalça, diz ve omuz protezleri, diz, omuz ve ayak bileğinin kapalı ameliyatları, el cerrahisi, pediatrik cerrahi ve ileri travma cerrahisi gibi bir çok konuda ameliyatlarımız gerçekleştiriliyor." dedi.

Topal ayrıca, Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği bünyesinde asistan eğitiminin kısa süre içerisinde başlayacağını, sağlık hizmeti vermenin yani sıra, yeni ortopedik cerrahlar yetiştiren bir klinik olacakları müjdesini de verdi.