'Kederiniz kederimizdir Türkiye'

Türk Aksakallar Birliği, 'Kederiniz kederimizdir Türkiye.' açıklamasında bulundu.

  • 5691
'Kederiniz kederimizdir Türkiye'

Merkezi Azerbaycan’ın başkenti Bakü'de bulunan Türk Aksakalları Birliği'nin (TAİB) merkez binasında "Kederiniz kederimizdir Türkiye" anma töreni düzenlendi.

Türk dünyasında önemli projelere imza atan TAİB, Kahramanmaraş merkezli iki ayrı yıkıcı depremde yaşanan kayıplar için anma programı düzenledi.

Deprem bölgesinde hayatını kaybedenler için önce bir dakikalık saygı duruşu yapılmasının ardından Türkiye ve Azerbaycan Milli Marşları okunduktan sonra törene katılanlar hep birlikte dua etti.

Programa katılanlar yaptıkları konuşmalarda, Türkiye'de yaşanan felaket nedeniyle acının sadece kardeşlerin değil, tüm Türk dünyasının acısı olduğunu ifade etti.

TAİB’den yapılan açıklamada, aynı kandan ve candan kardeşlerin başına gelen bu trajedinin yürekleri yaraladığı Türk dünyasında yaşayan herkesin elinden geldiğince yardım etmeye çalıştığı belirtildi.

Etkinlikte kardeş ülkeye ilk yardımı Azerbaycan devletinin ve halkının yaptığı vurgulanırken TAİB’in temsilcilikleri bulunan Özbekistan, Kazakistan, Kırgızistan gibi Türk dünyasından organizasyonun yapıldığı ve bu yardımların sürdürülmesi için özel bir çaba harcandığı bilgisi verildi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Türkiye'ye yardımcı olunması için ilgili kurumlara talimat verdiği ve TAİB’inde bu talimat doğrultusunda Türk dünyasında yardım kampanyaları organize ederek kardeş Türkiye’ye gönderildiği ve gönderilmeye devam ettiği belirtildi.

TAİB’in Türk dünyasına yönelik iş insanlarını organize ederek kampanyaya katılım sağlanması yönünde çalıştığı bilgisi verilen açıklama şu bilgi notu ile son buldu: Azerbaycan Cumhuriyeti Olağanüstü Haller Bakanlığı’na bağlı 725 kişilik arama kurtarma ekibinin halen Kahramanmaraş ve Hatay bölgesinde çalışmalara katıldığı, Bakü ve Nahçıvan merkezlerinde yardım toplama merkezlerinin oluşturulduğu ve halkın bu merkezlere elinden geldiğince yardımda bulunduğu belirtildi.