Kendir için Taşköprü'ye yabancı yatırımcı

Devrekanili hemşehrimiz Avukat Dr. Fikret Özkan, kendir için Taşköprü'ye yabancı yatırımcı getirdi.

  • 4107
Kendir için Taşköprü'ye yabancı yatırımcı

Çin, Almanya, Amerika ve Kanada’dan kendir(kenevir) sektöründe faaliyet gösteren dev firmaların temsilcileri Taşköprü’de yatırım düşünüyor.

Kastamonu İş Adamları Derneği (KASİAD) Genel Başkan Yardımcısı Devrekanili hemşehrimiz Avukat Dr. Fikret Özkan, kendir ile ilgili çalışmalarına devam ediyor.

Fikret Özkan'ın organize ettiği yatırım amaçlı sektöründe dünya lideri olan Çinli ve Almanya'nın dev şirketlerinin sahipleri ve CEO'su Taşköprü’ye geldi.

DÖRT FARKLI ÜLKENİN DEV YATIRIMCILARI

Kendir(kenevir) tekstili üretiminde dünyanın bir numaralı oyuncusu olan Çin merkezli ‘Hemp Fortex’ firmasının Başkanı Hongliang Ding, kenevir tekstil ürünleri satışında dünyanın bir numaralı oyuncusu 'HempAge' firmasının CEO'su Almanya'dan Robert Hertel, dünyanın en ünlü kendir eksperlerinden biri olan Amerikalı Robert H. Clark, yine kendir tekstili konusunda öncü yatırımcı ‘Hemp Bouquet’ firmasının sahibi Kanada'dan Türk iş adamı Emir Polat birlikte Taşköprü'ye geldi.

KASİAD Genel Başkan Yardımcısı Avukat Dr. Fikret Özkan'ın getirdiği yabancı yatırımcılar Taşköprü'de tarım arazilerinde kendir üreticileri ile bir araya geldi.

KENDİR İŞLENMİŞ OLARAK DÜNYA’YA PAZARLANACAK

Konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan Avukat Dr. Fikret Özkan, kendirin hem ilaç sanayisinde hem de tekstil sanayisinde çok önemli ve stratejik bir tarım ürünü olduğunu belirterek, "Teknoloji transferi, yatırım ve Taşköprü’de kendir lifi ile tekstil ürünlerinin üretimi ve dünyaya pazarlanması konusunda çok önemli adımlar attık. Yakın bir gelecekte yerel işletmelerle ortak projeler gerçekleştirilecek. Depremin yaralarını sarmaya çalıştığımız şu günlerde böylesine önemli bir yatırım gezisinin Taşköprü'de gerçekleşmesi bir nebzede olsa yaralarımıza merhem oldu." dedi.

Çinli dünya devi firma, teknoloji yatırımının ardından yılda 30 bin ton kendir alım garantisi verirken, Alman tekstil devi firmada Taşköprü'de kurulacak modern bir fabrika için sermaye koyabileceğini ifade etti.

"MESELE MEMLEKET MESELESİ"

Yabancı yatırımcıları Taşköprü'ye getiren Avukat Dr. Fikret Özkan ‘meselenin memleket meselesi’ olduğunu, gelişmelerden umutlu olduğunu açıkladı.

Özellikle, ‘Hemp Fortex’ şirketinin Çin’de bu sektörde 5 tane büyük fabrikası olduğu öğrenildi.