KGC'de iki aday yarışacak

Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti'nin (KGC) Olağan Genel Kurulu bu hafta sonu yapılacak. Kurulda iki aday yarışıyor.

  • 1692
KGC'de iki aday yarışacak

1984 yılında kurulan Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti’nin olağan genel kurulu 21 Mayıs 2022 Cumartesi günü cemiyet hizmet binasında yapılacak.

Adaylıklarını açıklayan şimdiki Başkan Erkan Yılmaz ile İzzet Sarı olağan genel kurulda yarışacak.

"Önemli çalışmaları hayata geçirdik"

Gazetelerin gelirlerine katkı sağlamaya yönelik önemli çalışmaları hayata geçirdiklerini söyleyen Erkan Yılmaz, "Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da önceliğim; üyesi olmaktan her daim büyük onur ve gurur duyduğum, katkı sağlamaya çalıştığım Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti’ne, bilgi ve deneyimimle hizmet vermek, çıtayı daha da yukarıya çekebilmenin gayreti içinde olabilmektir. Yeni dönemde de ekibimle birlikte, değerli üyelerimizin çok iyi bildiğim beklentilerini hayata geçirmek, yeni projelere imza atmak için var gücümüzle çalışacağız. Bugüne kadar siz değerli meslektaşlarıma karşı hoş görü, sevgi ve sonsuz saygı duygusunu hep ön planda tuttum. Seçim sürecinde olduğu gibi bundan sonra da bu çizgimden asla taviz vermeyeceğim. Bizler ülkemizde demokrasinin oturması ve gelişmesi için mücadele veren bireyleriz. Bu anlamda cemiyetimizin seçiminde seçme ve seçilme hakkı olan herkesin aday olabilmesine büyük saygı duyuyorum. Bu yönde çalışma yürüten tüm meslektaşlarıma da çalışmalarında başarı diliyorum. Başta mesleki büyüklerim, yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım, hepsi birbirinden değerli ilçelerimizdeki tüm üyelerimiz de dahil olmak üzere meslektaşlarımla yaptığım istişareler sonrasında, 21 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştireceğimiz genel kurulumuz öncesinde başkanlığa aday olmaya karar vermiş bulunmaktayım." dedi.

"Cemiyetimizi bir sonraki aşamaya geçirmek için hazırız"

Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı’na aday olduğunu açıklayan İzzet Sarı, "Uzun yıllardır onur ve gururla sürdürdüğüm gazetecilik mesleğini ilimizde bir adım daha öteye taşımak için çıktığım bu yolda bana destek olup, beni cesaretlendiren arkadaşlarımla beraber mesleğin sorunlarına eğilerek çözüm üretmek adına Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı’na aday olduğumu duyurmak isterim. Cemiyet üyesi tüm meslektaşlarımı 21 Mayıs Cumartesi günü yapılacak olağan genel kurulumuza davet ediyorum." dedi.

Neden aday olduklarını açıklayan Sarı; "Önce hayal ettik, sonra hayallerimizi kağıda döktük. Yakın dostlarımızla istişareler yaptık. Sonra harekete geçip, hayalimizdeki projeleri gerçekleştirebilmek için gece gündüz demeden çalışma sözü verdik. Mesleğimiz, meslektaşlarımız ve cemiyetimiz adına büyük hayallerimiz ve projelerimiz var. Kısa, orta ve uzun vadede gerçekleştirmeyi arzuladığımız projelerimizle enerjimiz, azmimiz ve tecrübemizle Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı’na talip olduk. Cemiyetimiz bugün dünden daha iyi olabilir. Ancak bizim gibi büyük bir camiaya bu yetmez. Bizler değişim ve ortaya yeni bir vizyon koymak için aday olduk. Cemiyetimizi bir sonraki aşamaya geçirecek projeleri hayata geçirmek için yola çıktık. 38 yılını geride bırakan Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti’ni artık bir sonraki aşamaya geçirme vakti geldi. Yarınlarımızın dünden daha güzel olması için, bizden sonraki meslektaşlarımıza kalıcı eserler bırakmak adına bu göreve talip olduk. Hayallerimizi ve projelerimizi hayata geçirecek azim ve kararlılık ben ve yönetim kadromuzda mevcut. Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti’ni bir adım daha ileriye götürme arzusuyla çıktığımız bu yolda, seçim sonuçlarının cemiyetimiz, üyelerimiz ve Kastamonu'muza hayırlı olmasını diliyorum."