Kick Boks Kastamonu'nun gurur kaynağı!

Türkiye Kick Boks Şampiyonası Erzurum'da yapıldı.

  • 2437
Kick Boks Kastamonu'nun gurur kaynağı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

01-07 Temmuz tarihleri arasında Erzurum'da yapılan Türkiye Büyükler, Gençler, Yıldızlar ve Minikler Kick Boks Şampiyonasına 3700 sporcu katıldı. 

Kastamonu'dan 27 sporcunun katıldığı şampiyonada, sporcularımız 2 altın, 5 gümüş ve 2 bronz olmak üzere toplam 9 madalya kazandı.

Katılımın yüksek olduğu şampiyonada 5-6 maç yaparak derece elde sporcularımızın performansları dikkat çekerken; 50 kg Büyük Bayanlar Point Fighting'te Türkiye İkincisi olan Şehri Yavuz (Taşköprü Lider Spor Kulübü) Dünya Şampiyonasına, 57 kg Genç Erkekler Point Fighting'te Türkiye Şampiyonu olan Berkay Ozan Şahin (Kastamonu Belediyesi GSK) Gençler Avrupa Şampiyonasına ve 60 kg Büyük Bayanlar Full Contact'ta Türkiye İkincisi olan Asuman Çığlıoğlu (Kastamonu Belediyesi GSK) ise Avrupa Kupası'na katılmaya hak kazandı.

Yine ilimizi temsil eden sporcularımızdan 65 kg Büyük Bayanlar Point Fighting'te Kübra Korkmazer (Taşköprü Lider Spor Kulübü) Türkiye Şampiyonu, 32 kg Yıldız Erkekler Lignt Contact'ta Baran Aytekin (Kastamonu Belediyesi GSK) Türkiye İkincisi, 55 kg Yıldız Bayanlar Light Contact'ta Kardelen Çığlıoğlu (Kastamonu Belediyesi GSK) Türkiye İkincisi, 70 kg üstü Genç Bayanlar Kick Light'ta Hilal Yöreci (Kastamonu Belediyesi GSK) Türkiye İkincisi, 81 kg Genç Erkekler Low Kick'te Mehmet Erkuş (Kastamonu Belediyesi GSK)Türkiye Üçüncüsü ve 47 Kg Minik Erkekler Point Fighting'te Burak İsmailoğlu (Kastamonu Belediyesi GSK) Türkiye Üçüncüsü oldu.

Türkiye Kick Boks Şampiyonasından 9 madalya dönen antrenörler Emrah Şahanoğlu, Abdullah Kuşcu ve Murat Şengül; “Şampiyonaya Kastamonu Belediyesi Gençlik Spor Kulübünden 21, Taşköprü Lider Spor Kulübünden 4, Kastamonu Erişen Spor Kulübünden 2 sporcu ile katıldık. Türkiye genelinden 3700 sporcunun katıldığı şampiyonada 2 altın, 5 gümüş ve 2 bronz madalya kazandık. Kilolarında derece elde eden sporcularımız 5 veya 6 maç yaptılar. Diğer sporcularımızında bir çoğu madalya maçında kaybetti. Derece elden sporcularımızdan üçü ilimizi ve ülkemizi ayyıldızlı forma ile Dünya Şampiyonası, Avrupa Şampiyonası ve Avrupa Kupası'nda temsil edecek. Kick Boks Kastamonu'da gurur duyulacak bir spor. İlimizi en iyi şekilde temsil ettiğimize inanıyoruz. Bu süreçte desteklerini esirgemeyen İş adamı ve Gün Medya Grubu Onursal Başkanı Cengiz Aygün'e, Kastamonu Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşat Asrak'a, Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu'na, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yurt'a, Özel İdare Genel Sekreteri Zafer Tahir Karahasan'a, Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal'a ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz”