Kimyasallar zehir saçıyor!

Hayatı kolaylaştıran ve güzelleştiren bazı maddeler, vücudumuzdaki sistemleri bozarak hastalıklara zemin hazırlıyor.

  • 2577
Kimyasallar zehir saçıyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Evimizde temizlik maddeleri, boyalar, böcek ilaçları ve plastik kaplarda yiyeceklere karışan maddeler gibi pek çok kimyasalla gün boyu iç içe yaşıyoruz. Zamanımızda yüz 1000 civarında kimyasal madde çeşitli amaçlar için kullanılıyor ve bu sayı her geçen yıl artıyor.

İlaç, gıda katkı maddesi, kozmetik, tarım ilacı, endüstri kimyasalı olarak kullanılan her kimyasal insan sağlığı için zararlı hale geliyor. Tek başına bazıları zararlı olmayan bu maddeler zamanla vücutta birikerek veya birkaç tanesi bir araya gelerek sağlığı tehdit ediyor.

Korunmak için ne yapmalı?

Katkılı, dondurulan, işlenmiş yiyecek ve içecekleri az tüketin. Sıcak içeceklerde karton-kağıt bardak ve plastik kullanmayın. Plastik kapları bulaşık makinasında yıkamayın. Oyuncakları plastik yerine boyasız ahşap malzemeleri seçin. Oda parfümü, kokulu mum gibi ürünleri kullanmayın. Yeni boya yapılmış ortamlarda uzun süre kalmayın. Temizliklerde kimyasal ürünler ve deterjan yerine; sabun, limon, sirke veya karbonatı tercih edin. Bulunduğunuz yeri temiz tutarak ara sıra havalandırın. Elektronik aletlerin yanında uzun vakit geçirmeyin.

Ziyneti KOCABIYIK