Kışlık tarhanalar elekten geçiyor

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde kışa hazırlık olarak tarhana yapımına başladı.

  • 1585
Kışlık tarhanalar elekten geçiyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kışın soğuk günlerde insanın içini ısıtan, besin değeri açısından ise uzmanların her fırsatta önemine dikkat çektiği tarhananın yapımı ilçelerde ve köylerde başladı. Lezzeti ve pratikliği ile asla vazgeçilmeyecek olan tarhananın yapımı ise çok zahmetli. Taşköprü ilçesinde tarhana yapan Songül Türkmen, tarhananın kendileri için vazgeçilmez bir gıda olduğunu söyledi.

Tarhana hamurunu buğday unu, yoğurt, domates, kırmızı biber, soğan ve çeşitli aromatik otlar konularak yoğurduklarını ve birkaç gün boyunca da mayalanmaya bıraktıklarını anlatan Türkmen, "Hamur mayalandıktan sonra da ilk önce yumruk büyüklüğünde parçalara ayırarak bu parçaları beklemeye bırakıyoruz. Daha sonra da onları daha ufak parçalara bölüp kurumaya bırakıyoruz. Son olarak ta kuruyan parçaları elekten geçirip çorba yapımına hazır hale getiriyoruz" dedi.

Tarhananın yapımının çok zahmetli bir iş olduğunu söyleyen Türkmen, ne kadar zahmetli olsa da lezzetli ve sağlıklı oluşu nedeni ile her yıl tarhana yapımını sürdürdüklerini dile getirdi. Türkmen, tarhana yapımını bitirdikten sonra kesme, kuskus, ve çeşitli sebzelerin konservelerini de yaparak kış hazırlıklarını tamamlayacaklarını kaydetti.