Kız öğrenci yurdunda yangın faciası: 12 ölü, 22 yaralı

Adana'nın Aladağ ilçesinde bir öğrenci yurdunda çıkan yangında 12 kişi dumandan zehirlenerek ve yanarak hayatını kaybetti, 22 kişi yaralandı.

  • 522
Kız öğrenci yurdunda yangın faciası: 12 ölü, 22 yaralı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sinanpaşa Mahallesi'ndeki 3 katlı Aladağ Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu'nda akşam 19.25 sıraların henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangına, ihbar üzerine çağrılan Adana Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi ve orman işletmesi ekipleri müdahale etti.

Yangın sırasında içeride bulunan öğrencilerden bazıları paniğe kapılarak birinci ve ikinci kat pencerelerinden atlayarak canlarını kurtarmaya çalıştı. Atlama sonucu vücudunda kırıklar oluşanlar ile dumandan etkilenen öğrencilere ilk müdahaleyi olay yerine gelen sağlık ekipleri yaptı.

Ekiplerin yoğun müdahalesi sonucu yangın saat 21.00 sıralarında söndürüldü.

Yapılan aramada 12 kişinin cesedine ulaşıldı. Yaralanan 22 öğrenci, Adana ve Kozan ilçesindeki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Tedavi altına alınan yaralılardan 14'ünün isimleri şöyle:
"Yasemin Kara (13), Hafize Sultan (12), Seda Topbaş (12), Şule Altun (11), Emine Pertlek (12) Nefize Sarıkaya (14), Elife Deniz, Sema Karataş, Gülcan Nagir Zeynel, Sena Özkan, Zeynep Serdedeniz, Ayşe Genç, Gülsün Çelik ve Veysel Dede"

Yangında hayatını kaybeden 12 kişinin cenazesi ise ambulanslar ile Adana Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan da morga geldi.

"Yangının çıkış sebebi elektrik kaynaklı olabilir"
Bu arada, Adana Valisi Mahmut Demirtaş'ta olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı. Vali Demirtaş, gazetecilere yaptığı açıklamada 54 öğrenci kapasiteli yurtta 34 kişinin bulunduğunu söyledi. Yangında 11'i öğrenci 1'i öğretmen 12 kişinin hayatını kaybettiğini açıklayan Vali Demirtaş, aralarında yangına müdahale eden vatandaşların da bulunduğu 22 kişinin de yaralandığını vurguladı.
Demirtaş, yangının çıkış nedeninin ise elektrik kaynaklı olduğunun tahmin edildiğini, çalışmaların sürdüğünü belirtti.

"Yangın merdiveninin kapısı içerden kilitliymiş"
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'de, televizyon kanallarında yaptığı açıklamada, "Yangın merdivenin kapısı içeriden kilitliymiş. Çocuklar çıkmayı başaramamış" dedi. Sözlü, hayatını kaybeden çocukların cansız bedenlerinin yangın merdiveninin yanında bulunduğunu söyledi.

Adana İtfaiye Daire Başkanı Fatih Durukan, yangının elektrik kontağından çıktığını tahmin ettiklerini söyledi.

Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Alpgedik ise yangının zemin katta çıktığını, kısa sürede alevlerin yükseldiğini söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım'da, Adana Valisi Demirtaş'ı arayarak kız öğrenci yurdunda çıkan yangınla ilgili bilgi aldı.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile AFAD Başkan Vekili Mehmet Halis Bilden yangın dolayısıyla bölgeye gelerek incelemelerde bulunacağı bildirildi.