Kızılay Kastamonu Şubesinin yeni başkanı Akif Güzel oldu

Kızılay Kastamonu Şubesi Yeni Başkanı Av. Akif Güzel: 'Amacım yeni bir anlayış getirmek' dedi.

  • 1521
Kızılay Kastamonu Şubesinin yeni başkanı Akif Güzel oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kızılay Derneği Kastamonu Şubesinin Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi.

Olağan Genel Kurul sonunda yeni başkanlığa 119 oy ile Avukat Akif Güzel seçildi.

Eski şube başkanı Ahmet Muhsin Emeksizoğlu, 3 dönem kuralına takılı kalarak aday olmadı. Kapalı zarf usulü ile gerçekleştirilen seçimde Genel kurulda yeni şube başkanlığına Avukat Akif Güzel seçildi.

Kastamonu Belediyesi toplantı salonunda gerçekleşen kurula Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü, Kadın Kolları Başkanı Eda Yamalı Şen, eski şube başkanı Ahmet Muhsin Emeksizoğlu, yeni şube başkanı Avukat Akif Güzel ve delegeler katıldı.

“Aday olmaktaki amacım hem yeni bir soluk hem yeni bir anlayış getirmek”

Şube Başkanlığına yeni seçilen Akif Güzel, aday olmaktaki amacının yeni bir soluk ve anlayış getirmek olduğunu ifade ederek, “Kızılay Kastamonu Şube Başkanlığına aday olmaktaki amacım hem yeni bir soluk hem yeni bir anlayış hem de yeni bir heyecanla bu bayrak yarışını en güzel şekilde devam ettirmektir. Bu gaye ile görev kadromuzla da hayırlı olsun diyorum. Kızılay savaş alanında yaralanan ya da hastalanan askerler arasında hiçbir ayrım gözetmeksizin yardım etmek arzusundan doğmuştur. 1868 tarihinde hasta askerlere yardım cemiyeti adı ile kurulan Kızılay, Osmanlı’da Hilal- i Amber Cemiyeti, 1923’te Türk Hilal-i Amber Cemiyeti, 1935’te Kızılay Cemiyeti ve 1947’de Türkiye Kızılay Derneği adını almıştır. Kuruluşunda Kızılay adını Büyük Önder Atatürk vermiştir. Kızılay, 1876 Osmanlı - Rus savaşından 1974 Kıbrıs Barış Harekatına kadar geçen süre içerisinde Türkiye’nin taraf olduğu tüm cepheler de cephem gerisinde seyyar ve sabit hastaneler, hasta taşıma servisleri yetiştirdiği hemşireler ve bakıcılarıyla savaş alanında yaralanan ya da hastalanan Mehmetçiğin dost ve düşman askerlerin tedavisine yardımcı olmuş Türk olsun düşman olsun insancıl yardımları yapmış, savaştan etkilenen bir halkın uzun zamandır çaba göstermiştir” dedi.