KKTC, Aliyev'in gücünü arkasına aldı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in gücünü arkasına aldı.

  • 4041
KKTC, Aliyev'in gücünü arkasına aldı

Ebedi Birlik Gençlik Kamu Birliğinin Kuzey Kıbrıs Temsilciliği Başkanı Serdar Şengül, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in KKTC açıklamalarını değerlendirdi.

Şengül, "Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev’in Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) bayrağının ülkesindeki etkinliklerde dalgalanması gerektiği ve dalgalanacağı açıklaması Güney Kıbrıs Rum Yönetiminde tepkiyle karşılandı. Rum yönetimi Azerbaycan tarafından tanınmadığı için 'girişimlerini' AB ve Türk Devletleri Teşkilâtı (TDT) üyesi ülkeler üzerinden gerçekleştirmek zorunda kaldı." dedi.

"DÜNYA KAMUOYUNDA BÜYÜK YANKI BULDU"

Şengül, "Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev Beyefendinin ilk kez KKTC'yi resmi olarak kabul etmesi ve açıklamalarında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden bahsetmesi son derce önemlidir. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın Aliyev’in Uluslararası camiada ağırlığı olan bir Lider oluşu kuşkusuz Rumları şu an ziyadesiyle rahatsız etmektedir. Ancak şunu vurgulamakta fayda vardır ki Aliyev gibi bir Liderin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İçişleri Bakanını kendi Sarayında ağırlaması Bayrağını dalgalandırması ve açıklamaları Dünya kamuoyunda büyük yankı bulmuştur.

Başta GKRY olmak üzere diğer AB ülkeleri de bu konudan oldukça rahatsız oldu. Hatırlatmakta fayda var ki geçtiğimiz ay Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin Ermenistan’a her türlü desteği verme açıklamaları da Rum tarafının Azerbaycan Devletinin kudretinden sakındığının bir göstergesidir.
Konuyu toparlayacak olursak, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) bayrağının ülkesindeki etkinliklerde dalgalanması gerektiğini ve dalgalanacağını söyledi. Bu açıklama Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde büyük bir sevinç uyandırdı. Dikkat çeken en büyük ayrıntı ise, siyasi ağırlığı son derece yüksek bir Lider olan İlham Aliyev’in keskin ve net açıklamaları Rumları rahatsız etmesidir." ifadelerini kullandı.

Azerbaycan’da gerçekleşen kabulde, TDT Genel Sekreteri Büyükelçi Kubanıçbek Ömüraliyev, Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanı Kemaleddin Haydarov, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kazakistan Olağanüstü Haller Bakanı Sırım Şariphanov, Kırgızistan Olağanüstü Haller Bakanı Boobek Ajikeev, Özbekistan Olağanüstü Haller Bakanı Abdulla Kuldaşev ve KKTC İçişleri Bakanı Dursun Oğuz yer aldı.

"KIBRISLI TÜRK KARDEŞLERİMİZİ ÖZELLİKLE SELAMLAMAK İSTİYORUM"

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, KKTC temsilcisinin de kabulde yer aldığını belirterek, "Kıbrıslı Türk kardeşlerimizi özellikle selamlamak istiyorum. Bakan, burada gözlemci olarak ama aynı zamanda kendi ülkesinin bayrağıyla temsil ediliyor. Etkinliğimizde elbette KKTC bayrağı dalgalanmalıdır ve dalgalanacaktır. Azerbaycan, tüm Türk dünyasında birleşen kardeşlerimizin her zaman yanında olmuştur ve son zirve toplantısında KKTC'nin TDT'ye 'gözlemci' olarak seçilmesi, son derece memnuniyet vericidir. Bu vesileyle tüm Türk kardeşlerimizi yürekten kutluyorum." diye konuştu.

KKTC CUMHURBAŞKANI ERSİN TATAR: "AZERBAYCAN İLE İLİŞKİLERİMİZİN GELİŞMESİ BİZİM AÇIMIZDAN SON DERECE ÖNEMLİDİR"

Bu gelişme üzerine ise KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Devlet Haber Ajansı TAK'a yazılı bir açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Tatar, açıklamasında, "Bir millet, üç devlet olgusuyla Doğu Akdeniz'deki bir Türk devleti olan KKTC, varlığını bu anlayışla sürdürürken, Azerbaycan ile aramızdaki gönül birliğinin, değerlerin ve aynı milletin kopmaz bir parçası olarak münasebetimizin giderek artması en büyük temennimdir." ifadelerini kullandı.

Aliyev'in, Bakü'de düzenlenen Türk Devletleri Teşkilatı toplantısında ve ülkedeki etkinliklerde KKTC bayrağının dalgalanacağını dile getirmesinden memnuniyet duyduğunu kaydeden Tatar, taraflar arasındaki işbirliğinin devamını diledi.

"DEMİR YUMRUK YERİNDEDİR BUNU HİÇ KİMSE UNUTMASIN"

Ebedi Birlik Gençlik Kamu Birliğinin Kuzey Kıbrıs Temsilciliği Başkanı Serdar Şengül şöyle devam etti:

"Sonuç olarak Türk Devletleri Teşkilatının gücü önünde kimse duramayacaktır ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bu minvalde hak ettiği tanınırlığa adım adım güçlü bir şekilde yaklaşıyor. Göreceğimiz ve iyi haberler alacağımız günler artık uzağımızda değil. Sözlerimi Sayın Cumhurbaşkanımız İlham Aliyev’in şu sözleriyle sonlandırmak istiyorum, 'Demir yumruk yerindedir bunu hiç kimse unutmasın."