'(KSK) buraya kadar!..'

Sitemiz köşe yazarı ve futbol antrenörü Emin Eğri'den maç kritiği. '(KSK) buraya kadar!..'

  • 5035
'(KSK) buraya kadar!..'

TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden GMG Kastamonuspor, sahasında Amed Sportif Faaliyetler'le karşı karşıya geldi.

Temsilcimiz GMG Kastamonuspor, Amed Sportif Faaliyetler'e 1-0 mağlup oldu.

Sitemiz köşe yazarı ve futbol antrenörü Emin Eğri, maçın kritiği yaptı.

Eğri, "Bu gün mahşeri kalabalık, araba park edecek alanın dahi bulunmadığı, içerisi kadar dışarısının da çok dolu olduğu, tarihinde görülmemiş bir mahşeri kalabalık şampiyonluk havasına girmişti.

Hava güzel, zemin güzel, seyirci karşılıklı tribünlerden takımı destekler halde.

Saat 14.00 itibari ile, yani bir saat önceden tribünlerde yer yok! Karabük Mavi Ateş taraftarları da destek için kalabalık şekilde yer aldı.

Görünürde her şey lehimizeydi!

Sayın Başkan Cengiz Aygün, stat hoparlörlerinden dostluk mesajı verdi, herkesi sağduyulu olmaya, misafirperverliğimizi göstermeye davet etti. Alkışı aldı.

Ne yazık ki, utanarak yazıyorum, henüz saat 14.10, başlamaya 50 dakika var tribünler de, "'Hepiniz o…… çocuklarısınız', oyun içinde 'sahaya ineriz a……s…..' …' şehitler ölmez, ülke bölünmez!' ve kahrolsun pkk'" bağırmaları Kastamonu adına ve spor adına üzücü tezahürattı!

Ben de erkenden yerimi aldım, takım listesini inceledim, bir de baktım ki, Fırat Gül hoca 'AMED'e kıyak çekmiş' diye aklıma geldi!

Geleli 8 maç oldu, kaç kere Abdulaziz'i ilk onbire aldın da bugün 'olmak ile olmamak' maçında oynatıyorsun? Devre arasında 7-8 yeni oyuncu alan takım, halen arşive kaldırılma vakti gelen oyuncudan medet umuyorsa koyverin gitsin!

Maçı anlatmaya gerek yok, Türkiye bu maça odaklanmıştı, herkes canlı izledi ve gördü, yanlışları dile getirmek yeterli. İlk yarıda pasif kalan takım, ikinci yarı Yusuf Türk’ün girmesi ile canlandı. Demek ki hocam yanlışında ısrar edişin takımın geleceğine mâl oldu. Bundan sonra her maçta oynatabilirsin, hayrını gör. Anılarını zenginleştirirsin!

Haftalardır yazımda 'Takım iyi oynamıyor, bu böyle gitmez' diye diye bıktım ve ben kötü oldum! Çünkü gerçekler insanı rahatsız ediyor!

Bugün aslında AMED SK da gününde olmayan bir takım görüntüsü verdi. Tam da yenebileceğimiz kıvamda göründü. Fakat biz bu fırsatı da beceremedik. Kale önlerinden boş kaleye gol atamayıp, oyuncuya çizgiden çıkarttırdığımız gibi.

Kalecimiz sezonun en hatalı golünü yedi diyebiliriz. Bundan sonra aynı top gelse gol yemesi mümkün değil. Kaleci şanssızlığı oldu, buna rağmen 3-4 tane de gollük şutu kurtardı.

Bu sonuç ve uçan şampiyonluk hocanın hanesine yazar!

'Kocaeli'yi şampiyon yapan hoca' diye kredin vardı ama o da bitti! Şimdi mazeret olarak 'transferleri ben yapmadım' diyebilirsin ama geçerli sayılmaz. Çünkü elindeki mevcut kadroyu iyi oynatamadın, iyi kullanamadım, her geçen hafta ivme kazandıramadın. Bana göre kredin de bitti! Bundan sonraki 'Gazozuna maç' misali heyecansız, iddiasız bir takım olarak daha da gerileyecektir. Nasıl olsa play-off garanti ama oradan çıkmak demek, iğnenin deliğinden futbol topunu geçirmek demektir!

Umutlar seneye!