KÜ'de mezuniyet sevinci

Kastamonu Üniversitesi'nden 4 bin 500 öğrenci, düzenlenen törenle mezun oldu.

  • 1071
KÜ'de mezuniyet sevinci

Kastamonu Üniversitesi’nde mezuniyet sevinci yaşandı. Fakültelerden mezun olan 4 bin 500 üniversiteli, hep birlikte kep attı.

Kastamonu Üniversitesi Kuzeykent Kampüsü Emin Baydil Futbol Sahası’nda düzenlenen mezuniyet törenin, kortej yürüyüşü sırasında öğrenciler tarafından “Filistin bu yıl mezun veremedi, dünya sınıfta kaldı” pankartı açıldı. Öğrencilerin duyarlılığına programa katılan davetliler de alkışlarlar destek verdi.

KÜ'de mezuniyet sevinci

Kastamonu Üniversitesini birincilikle bitiren İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji Bölümü’nden Rüveyda Karaca, mezun olan öğrenciler adına yaptığı konuşmada, “Hiç de uzak olmadığımız coğrafyalarda hayatını kaybeden 10 binlerce canı ve özellikle savunmasız masum çocukları kimlik üstü bir anlayışla huzurlarınızda anmak istiyorum. Dünyanın hiçbir yerinde sivil katliamları kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz. Sadece dünyaya geldiği için acı çeken masum tüm canlar adına özgür Filistin için tek yüreğiz.” dedi.

Karaca, konuşmasının ardından ismini mezuniyet yaş kütüğüne çaktı.

KÜ'de mezuniyet sevinci

Kastamonu Üniversitesinin 2006 yılında kurulduğunu, her yönüyle öncü ve örnek bir yükseköğretim kurumu haline getirmek için çalıştıklarını belirten Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarına değinerek, “Maalesef Gazze bu yıl mezun vermedi, veremedi. Çünkü bütün insanlık sınıfta kaldı. Bir milletin geleceği olan gençlerini yetiştirdiği en kıymetli eğitim kurumlarından biri olarak elbette Gazze’de de üniversiteler vardı. Yakın zamana dek zor şartlarda kıt imkanlarla oluşturdukları binalarında kampüslerinde özverili hocalarının elinde bilgi hazinesine dönüşen ümit dolu yürekler artık atmıyor. Bir milletin hakkı, hukuku, namusu ve geleceği yok ediliyor, soykırıma uğruyor. Tüm bunlar olurken modern dünyanın sessizliğe gömüldüğünü bırakın yaşananlara engel olmayı katillere destek verdiğine şahit olduk. Tüm dünya sınıfta kaldı. Zalimler için defalarca yaşasın cehennem diye haykırıyoruz.” diye konuştu.

KÜ'de mezuniyet sevinci

 

Törende konuşan AK Parti Kastamonu Milletvekili Fatma Serap Ekmekci, “Üniversitemizin akademik kadro, mekan, donatı ve yayın olarak büyümesi, güçlenmesi için elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye yüzyılı yolculuğunun en kıymetli rotalarından biri gençlik. Türkiye yüzyılının siz gençlerimizin omuz ve bilinçlerinde yükseleceğinden şüphe duymuyorum. Mezuniyetiniz kutlu olsun.” ifadelerini kullandı.

Öğrencilere başarı dileklerinde bulunan Kastamonu Valisi Meftun Dallı, “Öğrencilerimizin, üniversitemizin Gazze’deki zulme gösterdiği duyarlılıktan dolayı kendilerine şükranlarımı ifade ediyorum. Oradaki zulmün bir an önce sona ermesini, artık oradaki kadınların, çocukların herkesin bu zulümden kurtularak hayatın normale dönmesini bütün kalbimle Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.” dedi.

KÜ'de mezuniyet sevinci

Konuşmaların ardından üniversiteyi dereceyle bitiren öğrencilere başarı belgeleri ve hediyeler takdim edildi.

Mezuniyet töreni, öğrencilerin keplerini havaya atmasıyla sona erdi.

Törenin ardından, Raksan Halk Dansları Topluluğu tarafından halkoyunları sergilendi. Fehmi Kökgöz ile Can Kavalcı da konser verdi.