KÜ'den Avrupa Üniversite Oyunları'nda büyük başarı

Kastamonu Üniversitesi, Polonya'nın Lodz kentinde düzenlenen 2022 Avrupa Üniversiteler Spor Oyunları'na damga vurdu.

  • 1606
KÜ'den Avrupa Üniversite Oyunları'nda büyük başarı

Avrupa Üniversiteler Spor Oyunları’nda judo müsabakalarına Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Baydil idaresinde ve Dr. Öğr. Üyesi Bayram Ceylan antrenörlüğünde katılan Kastamonu Üniversitesi judocuları kadınlarda 48 ve 52, erkeklerde 100 kiloda kürsüde yer aldılar.

48 kiloda Sıla Ersin, ilk turda Polonyalı, çeyrek finalde Fransız ve yarı finalde Macar rakiplerini yenerek finale yükseldi.

Aynı sıklette yer alan Tuğçe Beder, sırasıyla Fransız, Polonyalı ve İngiliz rakiplerini yenerek finalde Sıla Ersin ile karşılaştı. Final mücadelesini kazanan Sıla Ersin altın madalyanın sahibi olurken, Tuğçe Beder gümüş madalyayı elde etti.

52 kiloda Buketnur Karabulut, Fransız, Macar ve Alman rakiplerini yenerek adını finale yazdırdı. Aynı kiloda Zeliha Cinci ise Fransız, Macar ve Fransız rakiplerini yenerek finale yükseldi. Altın madalya karşılaşmasını kazanan Buketnur Karabulut birincilik, Zeliha Cinci ikincilik kürsüsünde yer aldı.

100 kiloda Ömer Kemal Aydın, Alman, Macar, Alman rakiplerini ipponla yenerek finale yükseldi. Bu turda Polonyalı rakibine yenilen Aydın, gümüş madalyanın sahibi olarak ikinciliği elde etti.