Tosya'da Yeni Cami Restore Edilecek

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde yaklaşık 400 senelik Mer'aş-i Abdurrahman Paşa Camii, restorasyon çalışmalarında sona gelindi.

  • 2520
Tosya'da Yeni Cami Restore Edilecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tosya’da yeni cami restore edilecek

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde yaklaşık 400 senelik Mer’aş-i Abdurrahman Paşa Camii, restorasyon çalışmalarında sona gelindi. 

Osmanlı klasik dönem mimari eserlerinden biri olan ve Mimarlığını Mimar Sinan’ın İstanbul'dan üstlenerek, inşaatı talebeleri tarafında yürütüldüğü söylenen ve 1584 yılında ibadete açılan Mer’aş-i Abdurrahman Paşa Camii,restorasyon nedeniyle yaklaşık 2 ay süre ile ibadete kapanmış idi.Kastamonu Vakıflar genel Müdürlüğü tarafından yaklaşık 130.950,00 TL bedelle aslına uygun olarak titizlikle yürütülen restorasyon çalışmaları birkaç gün içinde tamamlanacak.

Cami Restorasyon çalışmaları sırasında bir söylentiden ibaret olan caminin cam sayıları ile ilgili içeriden sayıldığı zaman 59, dışarıdan sayıldığında 58 çıktığı rivayeti de asılsız çıktı. Çalışmalar sırasında cami cemaati tarafından defalarca yapılan sayım sonucunda Yeni Cami'inin cam sayısı içeriden ve dışarıdan sayım sonunda 59 adet cam olduğu anlaşıldı.

Sedat AĞACIKOĞLU / İHA