Kupada zoraki tur atlamak!

Sitemiz köşe yazarı ve futbol antrenörü Emin Eğri'den maç kritiği. 'Kupada zoraki tur atlamak!'

  • 2509
Kupada zoraki tur atlamak!

TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden temsilcimiz GMG Kastamonuspor, Türkiye Ziraat Kupası maçında sahasında Ayvalıkgücü Belediyespor'la karşı karşıya geldi.

Gazi Stadyumunda oynanan karşılaşmada GMG Kastamonuspor, Ayvalıkgücü Belediyespor'u 4-2 mağlup etti.

Sitemiz köşe yazarı ve futbol antrenörü Emin Eğri, maçın kritiği yaptı.

Eğri, "Türkiye Ziraat Kupası 3. tur maçında bu gün Ayvalıkgücü Belediyesipor’u zoraki de olsa penaltılarla eleyerek tur atladık. Bu kupa serüveni bizim gibi alt liglerdeki bazı takımlar için iyi, bazı takımlar için kötü. Bizim için iyi değil.

Şampiyonluğa oynayan bir takım olduğumuza göre tek kulvarda mücadele bir avantajdır. İkinci kulvar olan kupada sakatlık, cezalık durumlar lig maçları için bir handikap oluşturmaktadır.

Kısaca maçın genel özetini yaparak, hocamızın dünkü basın toplantısından bazı kesitleri aktaracağım.

Hoca haklı olarak takımın ağır toplarını yedekte bırakarak takımı sahaya sürdü. 'Elensek de önemli değil' misali!

Karşılıklı ataklarla devreyi golsüz bitirdik. İkinci yarının 51. dakikasında ceza alanı içinde rakip oyuncuya düşüren Emre Can penaltıya neden oldu. Penaltı atışını kullanan Hüseyin takımını 1-0 öne geçirdi. Baktık 'pabuç pahalı' yüklendik ve 63. dakikada Emir’in sert ve düzgün vuruşla beraberliği yakaladık. Daha sonra yedekteki aslarımızdan İlyas Kubilay ve Yusuf oyuna girdi. Gol beklerken 83. dakikada rakip oyuncu Melih takımının ikinci golünü attı. Zaman daraldı, tur gitmek üzereyken 89. dakikada Yusuf’un 'hayat öpücüğü' olan kafa golü geldi. Maç 2-2 bitince uzatmaya gitti.

Uzatmalarda da her iki takımın pozisyonu olmasına rağmen gol olmayınca 'seri penaltı' atışlarına geçildi. İki penaltıyı kaçıran rakip Ayvalıkgücü elenen, biz ise tur atlayan takım olarak yeni rakibimizi bekliyoruz.

HOCANIN SALI BASIN TOPLANTISI

Sayın hocamız Salı günü basın toplantısında biraz da beni küçümseyerek iki yıldır KASTAMONU GÜNCEL sitesindeki köşemde, tarafsız, objektif gözle yaptığım yorumlarımdan rahatsız olmuşsunuz ki; uzun uzadıya adımı zikrederek sözde cevap verdiniz. Eleştiriye açık olmakla beraber, hadsiz sözleri kabul etmem, iade ederim!

Sayın hocam, kısacası doğru ve yararlı eleştirilerim etkilemiş ki, şahsım hakkında açıklamalarda bulunduğunuzu banttan dinledim.

Polemik olmaması için kısa cevap vermeyi uygun görüyorum. Öncelikle sizden daha Kastamonulu olmam gerçeğini değiştiremezsiniz. Sizin başarınız Kastamonu’yu mutlu eder ve biz de onu bekliyor ve diliyoruz.

Bir sürü mazeretler sıraladınız, köşe yazarlığıma çamur attınız, bilgisizlikle suçladınız, her şeyin en iyisini bildiğinizi açıkladınız.

Hocam biraz frene basın. Kendi reklamınıza gerek yok. Sizin başarınız sahadaki sonuçlarla bağlantılıdır. İzleyen yazar olsun veya seyirci olsun o günkü maçın yorumunu/kritiğini yapar. Sizin mazur göstermeye çalıştığınız gibi, 'Şu oyuncu sakattı.. Şu oyuncu moralsizdi… Şu oyuncunun sorunu vardı' gibi mazeretleri izleyenler bilmez ve onu da pek ilgilemez!

Bir takımın 25 kişilik kadrosu bu gibi eksikleri azaltmak için geniş tutulduğu herkesin malumudur.

Kimse sizden 'Şapkadan Tavşan çıkarın' demiyor. Eksikleri, yanlışları, tercihleri kendi bilgisi dahilinde yorumluyor. Buna tahammülünüz yok.

Zaten 'Yazı falan okumam, yardımcılarım önemli olanı bana aktarır' diyorsunuz. Okumadan anlamak da size ait demek ki! Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın.

Penaltı atan kişinin ismini yanlış yazmamdan bile kendinize bir malzeme çıkarma gayretinde olmanız haklı eleştirilerime cevap bulamama zaafından olsa gerek.

Dediğiniz gibi siz kendi reklamınızı yaptınız, herkese ders verdiniz(!)

Beni tanımadığınız doğrudur, Onursal Başkan Sayın Cengiz Aygün’e sorarsanız veya google’a 'Emin EĞRİ' yazarsanız epeyce tanımış olursunuz. Tanımak zorunda da değilsiniz.

Ayrıca köşemdeki maç eleştirime cevap yazan ne sıfatı var bilmiyorum ama sizin yardımcınız olduğu söylenen Hakan Albayrak reklamınızı yapacağına okuduğu yazıya cevap verseydi daha iyi olurdu. Aynı zamanda, anlaşılır ve anlamlı 'Türkçe' yazı yazmasını da öğrenmesi gerekmektedir!

Sayın hocam, siz görevinizi yapın biz görevimizi yapalım. İçinizdeki İrlandalıları içinizden arayın. Şüpheniz olmasın her Kastamonu sever insan başarılı olmanızı istemektedir. Bundan şüphe duyarsanız söylenecek bir ifade yok!

Burada nokta koyuyorum, okuyucularımız için yazılarım devam edecektir. Kastamonuspor'un, dolayısıyla hocalarının, oyuncuların, yönetimin başarı için daima arkasındayız. Bu böyle biline!