Küre Devlet Hastanesinden organ bağışı kampanyası

Küre Devlet Hastanesi yönetimi "kalbinize bir kez sorun hayat vermek ister mi?" sloganıyla organ bağışı kampanyası başlattı. 

  • 770
Küre Devlet Hastanesinden organ bağışı kampanyası
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Küre Devlet Hastanesi yönetimi organ bağışının önemini vatandaşlara anlatabilmek ve bu bilinci öğrenci, veli, genç, yaşlı demeden herkese aşılamak için "kalbinize bir kez sorun hayat vermek ister mi?" sloganıyla bir kampanya başlattı.

Başlatılan kampanya kapsamında ki seminer ve eğitimlere vatandaşların ve öğrencilerin ilgisi oldukça büyüktü. Kampanya kapsamında hastane yönetimi tarafından slogan yarışması düzenlendi. Dereceye giren öğrencilere ödüllerini Küre Kaymakamı Fatih Kayabaşı ve hastane başhekimi tarafından verildi.

Kampanya hakkında bilgi veren hastane müdürü Ahmet Döver; "Ülkemizde organ yetmezliğine bağlı olarak, organ nakli bekleyen hasta sayısı her geçen gün artmaktadır. Ancak organ bağışı oranları düşük bir seviyede seyretmekte ve buna bağlı olarak tedavisi yalnızca organ bağışı ile mümkün olan hastalarımız sağlıklarına kavuşamadan hayatlarını kaybetmektedir. Bu durum iş gücünde ağır kayıplara yol açabildiği gibi ülke ekonomisi üzerinde de ağır bir yük oluşturmaktadır.

Bu nedenlerden dolayı; Küre İlçe Devlet Hastanesi olarak organ bağışında ki farkındalığı artırmak ve organ nakli sayısını artırmak için 'KALBİNİZE BİR KEZ SORUN HAYAT VERMEK İSTER Mİ?' sloganıyla 3-9 Kasım Organ Bağışı haftasında ilçe okullarında ve Halk Eğitim Merkezinde hafta boyunca eğitimler verildi.

Öğrencileri bilinçlendirmek için okullarda organ bağışı için afiş ve slogan yarışması düzenlendi. Yarışmada dereceye giren öğrencilere hediyeleri İlçe Kaymakamımız tarafından verildi" dedi.

İrfan Salcı