Kurgusal Duruşma Yarışması Kastamonu'da

Stajyer Avukatlar Kurgusal Duruşma Yarışması, Kastamonu Barosu ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

  • 1523
Kurgusal Duruşma Yarışması Kastamonu'da

Türkiye Barolar Birliği Eğitim Merkezi Stajyer Avukatlar Kurgusal Duruşma Yarışması Karadeniz Bölge Elemesi, Kastamonu Barosu ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

Türkiye Barolar Birliği Eğitim Merkezi tarafından, "Avukat Stajyerleri Türkiye Kurgusal Duruşma Yarışması" adı altında ve bütün baroların katılımına açık olarak 2014 yılından bu yana gerçekleştirilmekte olan yarışmanın bölge elemeleri, yedi coğrafi bölgede eş zamanlı olarak 4-5 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacak.

Karadeniz Bölge Elemeleri; Amasya, Bartın, Bolu, Çorum, Düzce, Kastamonu, Ordu, Samsun, Tokat, Trabzon ve Zonguldak Barolarının katılımıyla gerçekleştirilecek.

Yarışma hakkında bilgi veren Kastamonu Barosu Başkanı Av.Özgür Demir, yarışmanın mesleki dayanışma, mesleki tutum ve davranış, duruşma tecrübesi, hukuki bilgi birikimi gibi bir avukatta olması gereken önemli niteliklere katkı sağlamak üzere düzenlendiğini ve Kastamonu Barosu stajyerlerinin de yarışmaya özverili biçimde hazırlandıklarını ifade etti ve elemelerin mesleğe ve meslektaşlarına yararlı olmasını diledi.

Program kapsamında Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Ramiz Erinç Sağkan'ın da katılımıyla düzenlenecek gala programında mesleğinde 40, 50 ve 60 yılını dolduran avukatlara onur plaketi takdim edilecek.