'Kuruluş Osman' Eylül'de Azerbaycan'da

Türkiye'de beğenilerek izlenen 'Kuruluş Osman' dizisi Eylül ayından itibaren Azerbaycan Devlet Televizyonu AzTV'de yayınlanmaya başlayacak.

  • 2024
'Kuruluş Osman' Eylül'de Azerbaycan'da

Azerbaycan Televizyon ve Radyo Yayıncılığı (CJSC), yayınlandığı günden itibaren Türkiye dizileri sıralamasında ilk sırada yer alan 'Kuruluş Osman' adlı tarihi diziyi Azerbaycanlı seyirciler için yayınlama kararı aldı.

Yayınlanmaya başlandığı ilk günden itibaren Türk seyircisinin vazgeçilmezi haline gelen 'Kuruluş Osman' kardeş Azerbaycan’da da yayına giriyor.

Azerbaycan Devlet Televizyonu olan AzTV’nin  Sosyal Medya ve Halkla İlişkiler Dairesi'nden yapılan açıklamaya göre, yapımcılığını Bozdağ Film'in üstlendiği dizinin yayın hakkı konusunda şimdiden anlaşma imzalandı.

Çekimleri halen devam eden dizinin dublajı Azerbaycan Türkçesi olacak.

Kuruluş Osman ekibi Azerbaycan’da

Türkiye halkının sevilen dizisi Kuruluş Osman’ın yönetim ekibi geçtiğimiz günlerde Azerbaycan Televizyon ve Radyo Yayıncılığı'na (CJSC) bir ziyaret gerçekleştirmişti.

Kuruluş Osman ekibinin, Azerbaycan Televizyon ve Radyo Yayıncılığı (AZTV) Başkanı Rövşen Memmedov ile bir araya geldiği toplantıda, dizinin AzTV'de yayınlanmasıyla ilgili detaylar ele alınarak anlaşmaya varılmıştı.

AzTV Halkla İlişkiler Dairesi’nden yapılan açıklamada, "Kuruluş Osman dizisi ilk bölümünden itibaren sonuna kadar olan tüm bölümleri dizi halinde Azerbaycan Türkçesi’nde seslendirilerek Azerbaycan halkı ile buluşturulacak" denildi.

AzTV Yönetim Kurulu Başkanı Rövsen Memmedov, mutlu olduklarını ve kardeş Türkiye’nin en sevilen dizisinin Azerbaycan Türkçesi ile yayınlanacağını duyurdu.