Kuşlar için ağaç dallarına ekmek asıyor

Kastamonu'da yaşayan 56 yaşındaki Emine Çalışkan, üçüncü kattaki evine kadar ulaşan ağaç dallarına astığı ekmekler ile kuşları besliyor.

  • 565
Kuşlar için ağaç dallarına ekmek asıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde yaşayan Emine Çalışkan (56), kış günlerinde kuşlar aç kalmasın diye evinin önündeki ağacın dallarına ekmek asıyor.

Sümer Mahallesi'ndeki apartmanın üçüncü katında yaşayan Çalışkan, balkonuna kadar ulaşan ağaç dallarına ekmek asarak kuşları besliyor.

Çalışkan yaptığı açıklamada, canlıların özellikle kış günlerinde yiyecek bulma konusunda sıkıntı yaşadığını söyledi.

Kuşların kar yağdığı zaman yiyecek bulamadığını dile getiren Çalışkan, "Yerler karla kaplandığı için kuşlar yiyecek bir şey bulamıyor. Belki birçoğu bu nedenle açlıktan ölüyor. Hayvanların açlık nedeniyle ölmesi bana çok dokundu." dedi.

Dallara kuşlar için yiyecek bırakmaya başladığını kaydeden Çalışkan, "Evimizin balkonuna kadar çıkan ağaçların dallarına kuşların konduğunu fark ettim. Onlar için ne yapabilirim diye düşünürken ekmek koymaya karar verdim. Evdeki ekmekleri ağaçların dallarına asıyorum. Kuşlar gelip onları yiyor. Kuşlar karnını doyururken onları izlemek çok güzel oluyor." diye konuştu.

Her gün ekmek asmaya devam ettiğini belirten Çalışkan, "Kış boyunca bunu yapmaya devam edeceğim. Herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum. Tüm canlıların yaşam hakkı var. Bizler, onları yaşatmak için elimizden geleni yapmalıyız." ifadelerini kullandı.