'Kutsal bir görevi yerine getiriyorlar'

AK Parti Kastamonu İl Başkanı Doğan Ünlü, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

  • 6621
'Kutsal bir görevi yerine getiriyorlar'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başkan Ünlü; "Öğretmenlerimiz insanı en ideal şekilde eğitmek, dolayısıyla geleceği inşa etmek gibi son derece kutsal bir görevi yerine getirmektedir. Milletimizin her ferdinin, kendisi ve çocukları için, öğretmenlerimize şükran borcu vardır. İlk emri ‘Oku’ olan bir medeniyetin mensupları olarak bizim için, öğrenmenin ve öğretmenlerin ayrı bir yeri, önemi bulunmaktadır. Bugün de milletçe, eğitime, öğretime, ilme, âlime, öğretmene derin bir saygıyla, muhabbetle yaklaşıyoruz.

Ülkemizin kısa sürede dünyanın güçlü ve itibarlı devletlerinden biri haline gelmesindeki en önemli paylardan birinin fedakârca, cefakârca, özveriyle çalışan öğretmenlere ait olduğu da bir gerçektir. Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşmasında, 2053 ve 2071 vizyonlarını hayata geçirmesinde, öğretmenlerimizin emeklerinin çok önemli payı olacaktır. Milletimiz, geçmişte olduğu gibi gelecekte de öğretmenlerine sahip çıkmaya devam edecektir.

Kıymetli öğretmenlerimizin, geçmişte olduğu gibi günümüzde de geleceğimizin mimarları olmaya devam edeceklerine olan inancımla; Anadolu'muzun her köşesinde, şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış topraklarımızdaki bu aydınlık yüzlerin çoğalması temennisiyle, gerek Kastamonu'da gerekse yurdumuzun her köşesinde görevlerini özveriyle yerine getiren öğretmenlerimizin "24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde, öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum.

Yıllarını bu mesleğe adamış emekli öğretmenlerimize sağlık, huzur ve esenlikler temenni ediyor, ebediyete irtihal eden değerli öğretmenlerimizi de saygı ve rahmetle anıyorum."