Kuzeykent'te seçmen kağıtları kapı kapı dağıtıldı

Kuzeykent Mahallesi Muhtarı Hakan Çölez, Kuzeykent'te seçmen kağıtlarının kapı kapı dağıtıldığını belirtti.

  • 1427
Kuzeykent'te seçmen kağıtları kapı kapı dağıtıldı

14 Mayıs Genel Seçimleri için tüm yurtta olduğu gibi Kuzeykent Mahallesi'nde de seçim heyecanı yaşanıyor.

"Tarih boyunca Türk Milleti'nin liderini seçmesi, töresi gereği olup düğün, bayram coşkusunda geçer bu süreç." diyen Kuzeykent Mahallesi Muhtarı Hakan Çölez, "20 gün evvel 14 Mayıs Genel Seçimlerinde bizlere sandıkta rehberlik edecek olan seçmen kağıtları muhtarlığımıza ulaştı." dedi.

"Seçmen kağıtları kapı kapı dağıtıldı"

Çölez, "18 bin 255 seçmeni bulunan Kuzeykent Mahallesi Muhtarlığı olarak seçmen kağıtlarını şahsım ve ekibimle beraber kapı kapı dağıtma kararı aldık. Seçmen kağıtlarını 4 gün boyunca muhtarlığımızda tek tek ayırdık. Her bir konuta Kuzeykent Muhtarlığına ulaşabilecekleri numaranın bulunduğu ve Kuzeykent muhtarının resminin bulunduğu kartvizit bastırıp her bir konuttaki seçmen kağıtlarına zımbaladık.

Böylece hem muhtarlığın numarası her konutta bulunmuş olacak, hem de ikametgah değişikliği hızlı olan mahallemizde seçimden seçime muhtarını gören değil her daim komşusunun tanıdığı bir muhtar olma gayretimizi yenilemiş olduk." dedi.

"Seyyar sandık evraklarında yardımcı olduk"

Kuzeykent Mahallesi Muhtarı Çölez, "Evlerinde yatağa bağımlı fakat oy kullanma yetisine sahip bireylerimizden oy kullanmak isteyenler ulusal basında da duyurulduğu üzere seyyar sandık hakkından yararlanmak için gerekli evraklarını tamamlayarak muhtarlığımıza teslim ettiler. Bizde bu evrakları Kastamonu Merkez İlçe Seçim Kuruluna teslim ettik. 16 gün boyunca saatlerin uygun olduğu vakitlerde kapıları çalarak tek tek ekibimizle birlikte seçmen kağıtlarını ulaştırdık." diye konuştu.

"12 Mayıs itibariyle tek bir seçmen kağıdı kalmadı"

Çölez, "Kapısına vardığımızda evinde bulamadığımız seçmenlerin seçmen kağıtlarını doğal gaz sayaçlarının üzerine veya ayakkabılıklarının üzerine iliştirdik ki evine geldiğinde görüp alabilsin. Bugün 12 Mayıs itibariyle elimizde ulaştırılmamış tek bir seçmen kağıdı kalmamıştır." ifadelerini kullandı.

Kuzeykent Mahallesi Muhtarı Hakan Çölez şöyle devam etti:

"Toplumumuzu 2 sene boyunca birbirinden kaçar hale getiren pandeminin ardından genel seçim vesilesi ile mahallelimizle birebir karşılaşabilme fırsatını kaçırmak istemedik. 20 gün boyunca kapısını çaldığımız her bir komşumuza nazik davetleri ve güler yüzlü tutumları için şahsım ve ekibim adına teşekkür ederim. Yaşanabilecek aksilik veya bir hatamız var ise derhal muhtarlığımıza ulaşabilirsiniz. Seçim günü son oyun kullanıldığı saate kadar muhtarlığımız açık olacak ve siz değerli komşularımızın mağduriyet yaşamaması için hizmetimizi devam ettireceğiz."