KUZKA'dan Kastamonu Üniversitesi'ne danışmanlık desteği

KUZKA, "Ormancılık ve Tabiat Turizmi" alanında ihtisas üniversite ilan edilen Kastamonu Üniversitesi'ne yönetim danışmanlığı desteği sağlayacak.

  • 536
KUZKA'dan Kastamonu Üniversitesi'ne danışmanlık desteği
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yükseköğretim Kurulu tarafından kurgulanan "Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi" kapsamında Kastamonu Üniversitesi’ne "Ormancılık ve Tabiat Turizmi" sahasında ihtisaslaşmasına yönelik Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından yönetim danışmanlığı desteği sağlanacak.

Desteğe ilişkin iki kurum arasındaki protokol Kastamonu Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ile KUZKA Genel Sekreteri Dr. Serkan Genç tarafından imzalandı. İmzalanan protokol ile Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından, Kastamonu Üniversitesi’ne "Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi" kapsamında "Ormancılık ve Tabiat Turizmi" sahasında ihtisaslaşmasına yönelik yönetim danışmanlığı desteği sağlanacak.

İhtisaslaşma yol haritası belirlenecek

Protokol kapsamında sağlanacak danışmanlık desteğiyle “Kastamonu Üniversitesi Ormancılık ve Tabiat Turizmi İhtisaslaşma Stratejik Yol Haritası” hazırlanacak. Bu yol haritası ihtisaslaşma bağlamında varsa farklı örnek uygulamaların incelenmesi, Kastamonu Üniversitesi’nin mevcut durumunun analizi (ihtisaslaşılacak alanlara yoğunluk verilerek), mevcut stratejik planın ve önceliklerin anlaşılması ve ihtisaslaşma bağlamında gözden geçirilmesi ve gerekiyorsa revizyon önerileri raporu oluşturulacak. Oluşan yeni duruma göre ihtisaslaşma vizyonu ile ana ve alt iş hedefleri belirlenerek, hedeflere ulaşmak için uygulanacak stratejiler, strateji ağacının farklı seviyelerinde birim ve kişi bazında performans ölçümüne imkân tanıyan bir performans değerlendirme sistemi ve ihtisaslaşma sürecinin yönetim yapısının ve izleme değerlendirme sisteminin oluşturulması planlanıyor.