KUZKA'dan Mesleki ve Teknik Eğitim temalı toplantı

Dünyada teknolojik dönüşüm, üretim süreçlerinde ve iş yapma biçimlerinde yaşanan değişimle birlikte ülkemizin 2019-2021 'Yeni Ekonomi Programı' hedeflerine ulaşmasına yönelik Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan 'Kalkınma Ajansları 2019 Yılı Mesleki ve Teknik Eğitim Teması Uygulama Çerçevesi' kapsamında Kastamonu'da ilgili paydaşlarla değerlendirme toplantısı düzenlendi.

  • 436
KUZKA'dan Mesleki ve Teknik Eğitim temalı toplantı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) Hizmet Binası’nda öğleden önce ve öğleden sonra olmak üzere iki oturumda düzenlenen Mesleki ve Teknik Eğitim temalı toplantının sabah oturumuna Kastamonu Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, İş Geliştirme Merkezi, Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası yöneticisi ve temsilcileri katıldı. Öğleden sonraki oturuma ise İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki ve Teknik Eğitim Hizmetleri Birimi, Strateji Geliştirme Hizmetleri Birimi (Ar-Ge Bölümü) ile ilimiz Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri müdür ve meslek öğretmenleri hazır bulundu. 

KUZKA Genel Sekreter Vekili Dr. Serkan Genç’in başkanlık ettiği toplantıda bir araya gelen Kastamonu’da ilgili paydaşların, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan “Kalkınma Ajansları 2019 Yılı Mesleki ve Teknik Eğitim Teması Uygulama Projesi” ne ilişkin görüş ve değerlendirmeleri alındı. 

Kastamonu’da yapılan toplantının ardından KUZKA tarafından mesleki ve teknik eğitim alanında gerçekleştirecek faaliyetlerin belirlenmesi amacıyla 8 Mayıs 2019 tarihinde Sinop’ta, 9 Mayıs 2019 tarihinde ise Çankırı’da ildeki ilgili kurum temsilcilerinin katılacağı değerlendirme toplantıları düzenlenecek.