'Lidere çelme atamadık!'

Sitemiz köşe yazarı ve futbol antrenörü Emin Eğri'den maç kritiği. 'Lidere çelme atamadık!' dedi.

  • 3451
'Lidere çelme atamadık!'

TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden GMG Kastamonuspor, sahasında Kocaelispor'la karşı karşıya geldi.

Temsilcimiz GMG Kastamonuspor, Kocaelispor'a 1-0 mağlup oldu.

Sitemiz köşe yazarı ve futbol antrenörü Emin Eğri, maçın kritiği yaptı.

Eğri, "Grubumuzun lideri Kocaelispor geldi, alacağını aldı ve gitti! Hatırı sayılır seyircisi ile.

Maçın geneline baktığımızda bizden bir 'tık' üstün görünen bir Kocaelispor vardı. Aynı zamanda fark atabilecek bir takım görüntüsü verirken, bizim de maçı berabere bitirebileceğimiz pozisyon da oldu ama daha önceki maçlardaki gibi 'beceremedik.'

Henüz 13. dakikada Kocaelispor sol kanadından derinlemesine bir pas ile topu Cem Ekinci’ye buluşturmanın semeresini gördüler. Derin pasa kalecimiz Eray topa çıkmakla çıkmamak arasında kısa bir tereddüt geçirdi. Çıkmaya karar verdiğinde ise 7 numaralı Cem topa hakim olmuştu, yerden bir vuruşla golünü attı. Eray ilk anda çıkmaya karar verseydi rakipten önce alabilirdi. Maçın ilk ve tek golü de bu oldu.

Bizim oyuncular ne yazık ki son vuruşlarda istediklerini yapamıyorlar. Bunu her maçta görüyoruz. Çok gol vuruşu çalışmamız şart.

18. dakikada kaleye karşı 35 metre mesafeden Metincan Cici güzel bir frikik kullandı. Hücuma katkı veren Erman Bulucu’nun kafasına 'al da at' dercesine orta yaptı ama Erman zoru başardı, topu kafa ile dışarı vurdu.

Rakip hücumda çoğalıyor, bir anda 5-6 kişi olabiliyorken, bizim ileride top attığımız, kazanınca da pas atacağı arkadaşını arıyor!. Yani hücumda destek çok yetersiz. O zaman da kalabalık rakibin arasında topa hakim olamıyoruz. İyi ki Eray gibi kalecimiz, Erman Bulucu gibi defansın bel kemiği oyuncumuz var. Zaten genelde oyun da; rakip hücumu ile defansımız arasında geçiyor çoğunlukla.

Maçın yine bir kırılma anını 50. dakikada yaşadık. Ceza alanı yakınında son adamın ayağından topu kapan Ergin, kaleci ile karşı karşıya kaldı ama kaleci kurtardı. Yani; son vuruş yetersizliği!

Daha önce de ısrarla yazdığım gibi, Abdulaziz’de ısrar neden? Top gelince oyunda, top yokken yürümekte, boş alana kaçma diye bir şey yok! Metincan Cici'de formsuz göründü. İlla da top kendilerine gelince hareketleniyorlar. 'Topsuz oyun' anlayışını benimsemeleri gerek.

Takımı ateşleyici güç olabilecek Mustafa Alptekin Çaylı’yı son on dakikada almak bana göre doğru değil! Kendisinden daha çok faydalanmak gerek.

Taraftarlarımız gerçekten hakkını verdi, her yer kırmızı-siyahtı.

Halen ve ısrarla yazıyorum, takımın kondisyonu yetersiz! Orta alanda çok boşluklar var, hücuma katılan geri gelemiyor veya hücuma katılım az oluyor. O zaman da gol yollarında eriyip gidiyoruz!

Haftaya ilk yarının son maçı Kırşehir deplasmanına gideceğiz. Sonrasında 'Ara transfer dönemi' başlayacak. Sayın Cengiz Aygün’ün önceden dediği gibi nokta transferlerle play-off hayal değil.

KENAR YÖNETİMİ ORTAMI GERİYOR

Talimatlara göre bir takımın kenar yönetiminde sadece teknik direktör ayakta, belirlenen çizgiler içinde olur, diğerleri yedek kulübesinde oturmak zorundadır. Biz de ise diğer hocalar da zaman zaman ayakta, oyunculara direktif veriyor, yardımcıya itiraz ediyor. Dördüncü hakemin hoş görüsü ile devam etmekteler.. Doğru değil. Oyuncuları da etkilemektedir.

Ümit hoca kenara hakim değil. Pozisyon şikayetlerini 4. hakeme itiraz mahiyetinde serzeniş de bulunuyor. Sanki onun yapacağı bir şey varmış gibi. Maç sonu da hakemlere gidip itirazlarda bulunmak hoş değil. Bu durum bana şu deyimi hatırlattı!.. 'Gardiyanın acizi mahkuma dert yanarmış.' Bırak hakemleri oyunu iyi oku sayın hocam."