Macera Turizmi Projesi Semineri Başladı

Karadeniz Havzası Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında İl Özel İdaresi ve Romanya Köstence Valiliği ortaklığında gerçekleştirilen 'Macera Turizmi Ağı Geliştirme Projesi' kapsamında eğitim semineri Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı toplantı salonunda başladı.

  • 469
Macera Turizmi Projesi Semineri Başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Seminerin açılışına, Vali Şehmus Günaydın, KUZKA Genel Sekreteri Ramazan Çağlar, AB Valilik Proje sorumluları, Romanya Turizm Danışmanlık Firma Sahibi Dan Barna ve işletme sahipleri katıldı.

Kastamonu’nun gelişmesi, ekonomik seviyesinin ve refahın yükselmesinin için en önemli unsurlarından birinin turizm olacağını ifade eden Vali Şehmus Günaydın, “Bu çalışmalar kapsamında ilimize gelen TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy’un ifadesi ile “Tanıtım, Tanıtım, Tanıtım” olmuştu. Tabii bu tanıtımı yapmak içinde mutlaka ve mutlaka işletmelerimizin, turizm işletmelerimizin bu konuda eğitimden geçmeleri gerekiyor” dedi.

AB Valilik Proje ve Koordinasyon Merkezi’nin, Avrupa Birliği Projesinin Macera Turizmi kapsamında yapmış oldukları güzel bir çalışmanın sonuçlarını aldıklarını söyleyen Vali Günaydın, “Kastamonu gerçekten turizm alanında son derece büyük bir potansiyele sahip bir vilayet. Bugün kış turizmi konusunda tesislerimiz ve imkanlarımız mevcut. Yaz turizm konusunda 70 kilometrelik sahil kıyısıyla, yaz turizmi için imkanlarımız mevcut. İnanç turizm konusunda bugün Türkiye’nin en önemli unsurlarına sahibiz. Bugün Türkiye’de Taşköprü Sarımsağı Kastamonu’nun tanıtılmasına çok fayda sağlıyor. İletişim ve ulaşım imkanlarının üst seviyede olması, turizm kapsamında seyahat edecek kişilerin en iyisini, en güzelini ve en konforlusunu bulması konusunda, kendilerine büyük bir imkan sağlıyor. Bugün internete girdiğiniz zaman her şeyi görebiliyorsunuz. Önemli olan orada yer alıp tanıtımı en iyi şekilde yapmaktır. Tanıtım içinde işletme yöneticilerinin, çalışanların sürekli kendilerini yetiştirmeleri, yenilemeleri gerekiyor. Bizler gerek yurt dışında gerekse yurt içinde ilimizin tanıtılması için çok büyük çalışmalar yapıyoruz. Kastamonu turizmi her geçen gün daha iye gidiyor. Sürdürülebilir, kalıcı başarılarla ancak ve ancak turizmde istediğimiz katkıyı sağlayabiliriz. Medyayı kullanmak çok önemli ama bunun dışındaki konularda da mutlaka işletmelerimizin de sektördeki bütün elemanlarının, bütün unsurlarının aynı amaç doğrultusunda bir eğitimden geçmeleri gerekiyor diye düşünüyorum. Ben bu çalışmanın hem ilimiz turizmine hem de ülkemiz turizmine hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Romanya Turizm Danışmanlık Firma Sahibi Dan Barna ise, Romanya’da özellikle altyapı çalışmalarına ilişkin Avrupa Fonlarının kullanımına ilişkin Romanya’daki firmalarla çalışan bir firma olduklarını belirterek, “Üç gün sürecek olan bu eğitimi alan arkadaşlarımız, ilerleyen dönemlerde medyayla ilişkilerinde, çalışmalarına dair bir takım şeyler öğrenecek ve umarım güzel bir eğitim gerçekleşecek” diye konuştu.

Proje kapsamında, Kastamonu’da faaliyet gösteren 12 turizm işletmecisine, medya ilişkilerini düzenlemeye, medya ile etkileşme halinde olmayı sağlayan medya eğitimi düzenlenecek. 3 gün sürecek olan eğitim ile turizm sektöründe çalışan işletmelerin iletişim kapasitelerinin artırılması da hedefleniyor.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)