'Mahallelerimizin acil bekleyen sorunları var'

CHP Kastamonu Merkez İlçe Başkanı Dilek İlke Karabacak 'Mahallelerimizin acil bekleyen sorunları var. Belediye ve PTT'yi göreve davet ediyorum' dedi.

  • 1201
'Mahallelerimizin acil bekleyen sorunları var'

Başkan İlke Karabacak; "Cumhuriyet Halk Partisi Kastamonu Merkez İlçe Başkanlığı olarak yürüttüğümüz saha çalışmaları kapsamında hemşehrilerimizin ekonomik kriz ve Kovid-19 salgını kıskacında karşılaştıkları sorunları, yaşadıkları sokak ve mahallerinin çözüm bekleyen problemlerini dinliyoruz, dinlemeye devam edeceğiz.

Kastamonu merkez ilçemizde yaptığımız ziyaret ve incelemeler neticesinde İnönü Mahallesi, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi ve Esentepe Mahallemizin acil çözüm bekleyen sorunları tespit edilmiştir.

Esentepe Mahallemizden geçen ve Patpat adıyla bilinen derenin en kısa sürede Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü ile Kastamonu Belediye Başkanlığı koordinasyonunda ıslahının gerçekleştirilmesi, yarım kalan çalışmaların tamamlanması gerekmektedir. Hayvan Pazarı ve TOKİ konutlarına ulaşımın bölgeden sağlanması nedeniyle dere üzerindeki köprünün genişletilerek sık sık yaşanan trafik kazalarının önüne geçilmesi önem taşımaktadır.

İnönü Mahallesi sakinlerimize haftada 2 gün hizmet veren Salı Pazarı PTT Şubesi’nin haftada 5 gün hizmet vermesine ihtiyaç vardır. Bu hizmetin ivedilikle verilmeye başlanması hem Kovid-19 salgınının bulaş riskinin azaltılması hem de vatandaşımızın ekonomisine katkı sunulması açısından önemlidir.

Mehmet Akif Ersoy Mahallesi sakinlerimiz de Tosya yolu üzerinde bulunan PTT Şubesi’nin kapalı tutulması nedeniyle mağduriyet yaşamaktadır. Tosya yolu üzerindeki PTT Şubesi en az hafta 2 gün hizmet vermeli, emeklilerimizin, çalışanlarımızın mağdur olmasının önüne geçilmelidir.

Başta Kastamonu Belediye Başkanlığı olmak üzere PTT Kastamonu Başmüdürlüğü’nü göreve davet ediyor, yaşanan mağduriyetlerin biran önce giderilmesi çağrısında bulunuyoruz."