Mahmutbey Cami görüntülendi

Anadolu'nun ahşap destekli camilerinden olan Kastamonu Kasaba köyündeki Mahmutbey Cami UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alındı.

  • 4085
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Mahmutbey Cami görüntülendi

Orta Asya'dan Horasan bölgesine, Türklerin mimari üslubunu bugüne taşıyan farklı illerdeki ahşap direkli ve kirişli camiler UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alındı.

Kastamonu Kasaba köyündeki Dünya Mirası Listesi'ne alınan Mahmutbey cami içinden ve dışından drone ile görüntülendi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Dünya Miras Komitesi'nin kararını sosyal medya hesabından paylaştığı mesajla duyurdu.

Ersoy, mesajında, "Yeni bir müjde daha! UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne kültürel varlıklarımızı ilk kez seri olarak kaydettirdik. Gordion'un ardından Anadolu'nun Orta Çağ'dan günümüze uzanan ahşap direkli ve kirişli camileri de Dünya Mirası oldu. Böylece listedeki kültür varlığı sayımızı da 21'e yükselttik. Hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da düzenlenen 45. UNESCO Dünya Miras Komitesi toplantısında alınan kararla, Konya Beyşehir Eşrefoğlu Cami, Eskişehir Sivrihisar Ulu Cami, Kastamonu Kasaba Köyü Mahmutbey Cami, Ankara Ahi Şerefeddin (Arslanhane) Cami ve Afyonkarahisar Ulu Cami, Dünya Mirası ilan edildi.

Böylece Türkiye, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne 21'inci kültür varlığını kaydettirmiş oldu.