'Makarnaya, yumurtaya oy satmayalım'

Bağımsız Belediye Başkan adayı Güvenci, 'Üzerinde hassasiyetle durduğum konu, bir paket makarnaya bir koli yumurtaya oy satılmaması. El birliğiyle bu utançtan kurtulalım.' dedi.

  • 576
'Makarnaya, yumurtaya oy satmayalım'

31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimler öncesi adaylar projelerini açıklamaya devam ediyor.

Seçime sayılı günler kaldığını belirten Bağımsız Belediye Başkan adayı Erkan Güvenci, "Adaylığımı açıkladığım günden itibaren yaklaşık 3 aydır sizlere daha iyi ve kaliteli hizmet vermek adına ve şehrimizin öncelik arz eden sorun ve ihtiyaçlarını belirleyerek projelendirilip öncelikli olarak hayata geçirme konusundaki çalışmalarım ve bu süreçte sizlerden aldığım olumlu, olumsuz tepki, öneri ve tavsiyeler değerlendirilmek üzere, seçim takvimi de dikkate alınarak sonlandırma aşamasına gelmiş bulunmaktayım." dedi.

"Adaylığımı açıkladığım günden itibaren genel olarak çoğunlukla memnuniyet duyduğunuz, yapacağım hizmetlerle ilgili sizlere bilgi vermek suretiyle projelerimi paylaştım." diyen Erkan Güvenci, "Sizlerle paylaşmış olduğum plan, proje ve vaatlerim ile ilgili genel ve özet olarak toparlama ve bilgilendirme ihtiyacı hasıl olmuştur.

Ana başlıklar halinde toparlayacak olursak;

1- Dar gelirli ailelerin düğünlerini salon ücreti alınmaksızın belediye eliyle yapılması sağlanacaktır.

2- İl dışından okumak için memleketimize gelen dar gelirli üniversite öğrencisi kardeşlerimize, belediye ana hizmet binasında bulunan yemekhanenin tahsisi yapılacak ve gelip gitme konusunda sabah, öğle, akşam olmak üzere servis tahsis edilerek hafta sonları da dahil 3 öğün ücretsiz bu hizmetlerden yararlanmaları sağlanacaktır.

3- Tespiti tarafımızca yapılacak dar gelirli bu öğrenci kardeşlerimizin adlarına kart tahsisi yapılacak, onurları kırılmadan gizlilik ve hassasiyet gözetilerek her ay düzenli burs adı altında maddi destek verilecek ve ayrıca kurumumuzca anlaşmalı kafe gibi hizmet veren iş yerlerinden daha ucuz ve kaliteli istifade etmeleri sağlanacaktır.

4- Şehir içi dolmuş hizmeti veren esnaf kardeşlerimizin 65 yaş üstü bazı yaşlı anlayışsız büyüklerimizin neden olduğu davranışları yüzünden muzdarip ve şikayetçi oldukları 'indi bindilerde' yaşanan olumsuzluklara (Yürüme mesafesinde olan yere dolmuş kullanmaları vb. gibi sürtüşmelere) neden olan ve şoförleri zor durumda bırakan sızlanmaları bir nebzede gidermek adına, mesai başlama-bitiş ve öğrencilerin yoğunlukla kullandığı saatler dikkate alınarak haftanın belirli saatlerinde bu yaşlı insanlarımızın dolmuş hizmetinden yararlanmaları sağlanacaktır.

5- Şehrimizde hizmet veren özel halk otobüsleri mesleğinden geçimini sağlayan esnafımızda dikkate alınarak, belirli hatlarda 7/24 çalışma esasına tabi belediyemize ait halk otobüslerimizin hizmet vermesi sağlanacaktır.

6- Malumunuz olduğu üzere, şehrimizin muzdarip olduğu en önemli sorunların başında gelen trafik ve park sorunudur. Bu konuya ilişkin projemi Karayolları Bölge Müdürümüz Alparslan Eşlik bey başta olmak üzere, çalışmalarım esnasında her platformda paylaştım. Yeri gelmişken kendisine ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. Bu konu bağlamında bir yönüyle ilgi ve sorumluluk alanına giren DSİ Bölge Müdürü ile kendisinin yoğun çalışma programı olduğundan şifai olarak görüşme ve projem hakkında bilgi verme imkanım olmamıştır. Bu vesileyle seçilmem halinde derhal çalışmasına başlayacağım projemle ilgili teknik ekibiyle birlikte hazırlıklı olmasını istiyorum. Kaybedecek ne zamanım ne de kimsenin egosuyla uğraşacak vaktim var. Zamanımız dar, kısıtlı, halledilecek işimiz dünya kadar.

7- Belediye Başkanlığımız bünyesinde hizmet veren 23 müdürlük bulunmaktadır. En çok önem verdiğim ve yapacağım değişikliklerin başında gelen, çoğu başkan ve çalışanlarını haksız kazanç elde etmek gibi insanları zan ve töhmet altında bırakan İmar ve İskan Müdürlüğü bundan böyle İmar, İskan ve Şehir Planlama Müdürlüğü adı altında hizmet verecektir. Bunun dışında kalan yapılan iş ve sorumluluk anlamında birbirlerine bağlantılı ve yakın olan müdürlükler lağvedilerek, birleştirmek suretiyle azami 15-16'ya düşürülecek ve böylece denetimleri kolaylaşacak hizmet kalitesi artacağı gibi tasarruf edilen parasal kaynak insanlarımızın ihtiyaçlarına ve projelerimize aktarılarak savurganlıkların önlenmesi sağlanacaktır.

8- Şehrimize gelen Devlet büyüklerimizin veya sivil toplum kuruluşları ve iş adamlarını misafir etme ve ağırlama hizmetleri kapsamında tüm muhtarlar davet edilecek, böylece; konuşmalara şahit, plan ve projelere ortak, harcama ve ödeme yapılan faturadan haberleri ve bilgileri olması sağlanacaktır." şeklinde konuştu.

"Her kesimin oyuna talibim"

Güvenci, "Gencinden yaşlısına, fakirinden zenginine, çalışanından iş adamına, öğrencisinden öğretmenine, özel sektöründen kamu kurum ve kuruluşlarına kadar her kesimi yakından ilgilendiren plan ve projelerimi hayata geçirebilmem için ve Belediye Başkanlığımızın halk nezdinde sevgi saygı, Devlet terbiyesi ve ciddiyeti ile çalışıp, üreterek hak ettiği itibarı kazandırmak adına çıktığım bu yolda her kesimin oyuna talibim. Yolumu ben belirler ben yaşarım. Kimseyi ayağıma bağ başıma ağa etmem. Tercih senin, oy senin, Takdir Yüce Rabbimizindir. Allah utandırmasın." diye konuştu.

"Bir paket makarnaya bir koli yumartaya oy satmayalım"

Bağımsız Belediye Başkan adayı Erkan Güvenci şöyle devam etti:

"Sonuç olarak vereceğiniz oy ve destekten daha ziyade, benim sizden isteğim; üzerinde hassasiyetle durduğum, önem verdiğim bir paket makarnayla, bir koli yumurtayla seçim kazandırdılar veya kazandılar gibi insanın izzet ve şerefini ayaklar altına düşüren daha da önemlisi şehrimizin bu kötü şöhretle anılmasını sağlayan hiçbir tutum ve davranış içinde bulunmamanızdır. El birliğiyle bu utançtan kurtulalım istedim. Birkaç aç gözlü sırtlan çıyanın yaptığı hata yüzünden damgalanıp, şerefimize hâlel getirmeyelim derdindeyim.

Tutturulmuş bir orkestra dar gelirli dar gelirli. Devlet, yemenizden icmenize, barınmanızdan  odun kömürünüze, sağlık hizmetinden yaşlı maaşına, bakım parasından engelli ödeneğine varıncaya kadar ödeme yapıyor ve bazı sorumluluklardan da muaf tutuyor. Size düşen yararlandığınız bu hizmetlerin karşılığı olarak utanç verici hale düsmemektir.

Bu vesileyle Belediye Başkanlığımızın öncülüğünde tertip edilen, Ramazan boyunca iftar çadırında misafir ağırlama hizmetleri verilerek insanımızın gönlünü hoş tutan hizmet ve fedakarlıkları ve ayrıca dar gelirli muhtaç ailelere yaptıkları yardımlar için teşekkür ediyor, Belediye Başkanımızın şahsında emeği geçen ve katkı sağlayan herkese teşekkürlerimi borç bilerek, saygılarımı sunuyorum. İnsanımızın mutluluğu için çalışan herkesten Allah razı olsun. Yüce Rabbim herşeyin hayırlısını versin, herşey gönlünüzce olsun."