Maşalacı, Bitlis Valisine Tepki Gösterdi

MHP Kastamonu İl Başkanı Hacı İbrahim Maşalacı, Bitlis Valisi Orhan Öztürk'ün açıklamalarına tepki gösterdi.

  • 485
Maşalacı, Bitlis Valisine Tepki Gösterdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Maşalacı, yaptığı açıklamada, “Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bitlis’te yaptığı mitingde bazı yer adlarının değiştirilerek eski Kürtçe adlarının verildiğini söylüyor. Açılım adı altında masaya oturup görüşmeler sürdürdüğü partiye meydanı onlara bırakmayacağız diyor. Bitlis Valisi, “Diyarbakır Kürdistan’ın başkenti olmakla tanınıyor” diyerek Türk Milleti’ni üzecek ifadeler kullanıyor. Söyledikleriyle yaptıkları bu kadar çelişkili olan, ülkeyi bölünmenin eşiğine getiren AK Parti'ye artık 'dur' deme zamanı gelmiştir. Bu sebeple yalnızca yapacaklarının sözünü veren MHP, halkımızın karşısına, 'Toplumsal onarım ve huzurlu gelecek' parolasıyla gerçekçi bir seçim beyannamesiyle çıkıyor" dedi.

Milletin yetki verdiği takdirde ilk dönemde Türkiye’nin onarılması, çözülen milletin bütünleştirilmesi, demokrasinin güçlenmesi için çalışacaklarının altını çizen Maşalacı, "Türkiye’nin küresel güç olması yolunda ihtiyacı olan çağdaş normlarda bir devlet ve toplum düzeninin gerektirdiği kurum ve kuralları tesis edeceğiz. Seçim sonrası yeni Anayasa yapılırken farklı etnik kimliklere siyasi ve hukuki statü tanınarak çok parçalı millet yapısı oluşturulmasına, kişi hak ve özgürlüklerinin etnik temelli kolektif haklara dönüştürülmesine, Türkçe dışındaki dillere ve farklı kültürlere statü kazandırılarak yapay azınlık yaratılmasına, Türklük kavramının yerine Türkiyelilik kavramının getirilmesine, Türkçe dışında başka dillerde ana dil eğitimi yapılmasına, üniter yapımızı bozacak girişimlere, ülkemizi parlamenter demokratik sistemden uzaklaştıracak başkanlık sistemine izin vermeyeceğiz.

Çanakkale’de ve İstiklal Savaşı’nda en çok şehidi veren Şerife Bacıların, Halime Çavuşların torunları değerli hemşehrilerimin 7 Haziran genel seçimlerinde bizim yanımızda olacaklarına, ülkemizin kötü gidişine dur diyeceklerine, MHP’ ye destek vereceklerine yürekten inanıyor ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)